Дослідження, проведене American Psychological Association, показує, що на те, наскільки успішною дитина буде в мабутньому, впливають зовсім не такі звичні фактори, як IQ, соціально-економічний стан сім’ї тощо, а її поведінка під час навчання в старших класах. Про це повідомляє ScienceDaily.

Керівник дослідницької команди Маріон Шпенглер разом зі своїми колегами проаналізувала дані щодо особистих навичок та характеристик 346 тис. 660 старшокласників США у 1960 році та змогла порівняти аналогічні показники 1 тис. 952 із цих осіб 50 років потому.

Так за результатами престижну роботу допомагали отримати саме такі особливості поведінки під час навчання, як відповідальність, інтерес до вивченого матеріалу та вміння аналізувати тексти й висловлювати свої думки в письмовому вигляді. Значення рівня розвитку когнітивних навичок та фінансові можливості батьків не відіграють при цьому важливої ролі.

Таким чином, дослідження вказує на те, що поведінка дітей у певний важливий момент в їхньому житті може зумовити їх подальший розвиток у майбутньому.

Поділитися цією статтею