Photoshop часто використовують для створення фейкових знімків. Adobe показала інструмент, який визначить – редагували фото чи ні. Також з’явилася функція, яка автоматично анімуватиме губи на зображеннях, наприклад котів, відповідно до начитаного користувачем тексту. Ще можна буде легко додати себе на групове фото, а з аудіозаписів нейромережі забиратимуть сторонні шуми.

На щорічній конференції Max в Каліфорнії компанія Adobe представила нові розробки, які в найближчому майбутньому можуть з’явитися в її продуктах. Багато функцій задіють технологію машинного навчання під назвою Sensei.

На презентації, зокрема, показали додаток About Face – він дозволяє визначити, відредагована фотографія чи ні. Це дійсно важлива функція: виробник одного з найпопулярніших графічних редакторів у світі демонструє інструмент для боротьби з дезінформацією.

З більш розважальних розробок – функція Sweet Talk. Можна записати свій голос, пропустити через програму, а далі додаток сам анімує потрібне зображення. Анімувати таким чином можна що завгодно – від портрета Ван Гога до малюнка кота. Їхні губи будуть рухатися так, ніби Ван Гог (або кіт) дійсно вимовляє ці фрази.

А ось All In – розробка для тих, хто часто робить групові знімки і не потрапляє в кадр (бо тримає телефон!) All In окремо сфотографує всіх учасників знімка – а потім поєднає зображення. Можна навіть «обійняти» повітря – програма вставить туди потрібну людину (на презентації це виглядало досить переконливо!)

Крім того, Adobe представила додаток Awesome Audio – за допомогою нейромережі вона обчислює сторонні шуми і прибирає їх із аудіо. Це допомагає підвищити якість запису у складних умовах.

Інша функція Sound Seek знадобиться блогерам та подкастерам – вона сама визначить і видалить зайві «е-е-ем» та «м-м-м».

Всі ці функції можуть з’явитися в Photoshop, Audition і інших програмах Adobe. Про інші розробки компанії, які показали на конференції, можна прочитати на їхньому блозі.

Поділитися цією статтею