Діти з нині окупованих територій Криму і Донбасу у 2021 році й надалі зможуть вступати в українські вищі навчальні заклади. Українська влада має намір продовжувати допомагати їм, розповів віцепрем’єр — міністр з тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю ТСН.

«У 2020 році можливість для вступу для абітурієнтів з окупованих територій стала ще простішою. По-перше, ми збільшили кількість навчальних закладів — дякую і Міністерству освіти за партнерство, і профільному парламентському комітету. Якщо я не помиляюся, понад 90 навчальних закладів приймають на навчання без ЗНО нашу молодь з тимчасово окупованих територій», — розповів віцепрем’єр.

Крім того, у державному бюджеті на 2021 рік заклали додаткове фінансування на можливість підготовки майбутніх студентів до навчання. Зокрема, на вивчення української мови.

«У нас сьогодні працює два центри — «Донбас Україна» й «Крим Україна». Ми зараз консультуємося щодо можливості зробити одну юридичну особу, тут немає відмінності, бо вони займаються одним і тим самим», — повідомив Олексій Резніков.

Він наголосив, що в 2021 році планують жодним чином не ділити вступників з Криму й Донбасу, адже як одні, так і інші є громадянами України, що опинилися в заручниках.

Поділитися цією статтею