За підсумками другого тижня вступної кампанії абітурієнти створили майже 160 тисяч електронних кабінетів і подали майже 600 тис. електронних заяв. 

Сьогодні о 18:00 завершиться прийом заяв від вступників за співбесідою, іспитами чи творчими конкурсами, до 22 липня заяви можуть подавати ті, хто вступає за сертифікатами ЗНО та/або творчими конкурсами

Нагадаємо, подача заяв почалася 6 днів тому. Найчастіше обирають Київські та Львівські університети.

У ТОП-5 вишів за кількістю поданих заяв:

•Київський національний університет ім. Шевченка – майже 20 тис заяв;

•Львівський національний університет ім. Франка – майже 19 тис;

•Київський національний торговельно-економічний університет – трохи більше 17,5 тис;

•«Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» – майже 16,5 тис;

•«Львівська політехніка» – трохи більше 15 тис.

На гарячі лінії МОН та Інфоресурсу за другий тиждень кампанії надійшло майже 12 тис дзвінків та 8 тис електронних звернень.

Часто вступники намагаються подати заяви на ті спеціальності, куди не мають необхідних сертифікатів ЗНО. Система не пропускає такі заяви. Щоб уникнути цієї проблеми, вступникам потрібно спочатку дізнатися, сертифікати ЗНО з яких саме предметів потрібні для вступу на обрану ними пропозицію. Зверніть увагу, що набір сертифікатів на основну та небюджетну конкурсні пропозиції може відрізнятися. Також вступник може подавати сертифікати не тільки цього року, а й 2018-го та 2017-го в будь-якій зручній йому комбінації. За 2017 рік не приймаються лише оцінки ЗНО з іноземних мов.

Нагадуємо, що в разі виявлення помилок у документі про базову або повну загальну середню освіту вступники можуть реєструвати електронні кабінети та подавати заяви до вишів, не чекаючи виготовлення дубліката.

Раніше в МОН також роз’яснили, скільки заяв можна подати на бюджет і контракт, як виставити пріоритетності та чи можна їх змінювати.

26 липня вступники вже будуть знати, чи отримали бюджетне місце, до 31 липня вони повинні будуть принести оригінали документів до вишів для зарахування, яке офіційно відбудеться 1 серпня. З цього ж дня почнуть оприлюдювати списки на контракт. Зараховувати на контракт можуть аж до 30 вересня.

Поділитися цією статтею