Упродовж трьох тижнів роботи Всеукраїнської школи онлайн провели майже півтисячі уроків, які лише на YouTube подивилися понад 7 мільйонів разів. Проміжними підсумками поділилися в Міносвіти: про доступність уроків, про те, які класи дивляться уроки найбільше, з яких пристроїв вчаться школярі та про руханки, які не втрачають актуальності.

На YouTube-каналі МОН станом на 12 годину 24 квітня найбільше  170 тисяч переглядів  мав список відтворення для 8-го класу. Наздоганяють їх учні 6-го класу  150 тисяч переглядів та 9-класники.

Найменше переглядів мають уроки для 11-го класу  лише 56 тисяч. Це пояснюють тим, що для випускників створено значно більше ресурсів для дистанційного навчання та онлайн-підготовки до ЗНО, тому в період карантину вони радше концентруються саме на підготовці до тестування.

Зауважують, що враховували лише перегляди всього списку відтворення для певного класу. При цьому часто учні переглядають уроки одразу зі стартової сторінки, тому в цій статистиці враховані не всі перегляди.

Водночас аналітика YouTube свідчить, що абсолютна більшість  51% глядачів  дивиться уроки з мобільного телефону. При цьому 39,1% учнів вчаться з комп’ютерів і 5,5% — з планшетів.

УРОКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН СТАЮТЬ ДОСТУПНІШИМИ

Впродовж цього тижня до відео, що вже вийшли раніше, почали довантажувати субтитри. Наразі текстовий супровід мають вже 27 уроків, мета  зробити всі уроки доступними для дітей з порушеннями слуху.

#РУХАНКА ТА АНГЛІЙСЬКА УТРИМУЮТЬ ПОЗИЦІЇ НАЙПОПУЛЯРНІШИХ

Руханки на YouTube-каналі МОН вже сумарно набрали понад 1,4 млн переглядів. Найпопулярніша з них  перша руханка  досягла 348 тис. переглядів. При цьому хештег #руханка в ТікТок вже має охоплення в понад 23,7 млн осіб.

Серед уроків найпопулярнішою лишається англійська, а найпопулярніше відео  для 5-го класу, що вийшло першим. Наразі воно набрало вже 95,2 тис. переглядів.

Нагадуємо, що уроки транслюються щодня з понеділка по п’ятницю щонайменше до кінця карантину. Кожного дня вони починаються о 10:00.

Мета проєкту  дати кожній дитині вільний доступ до знань під час карантину.

Зокрема, учні мають доступ до уроків з української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

Зйомки уроків відбуваються в Новопечерській школі Києва. У відеозаняттях беруть участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени та ін. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», а також понад 40 небайдужих педагогів, що зголосилися стати вчителями для всієї країни.

Поділитися цією статтею
Автор: