У листопаді цього року в Україні вперше пройде кіноклубний фестиваль «Українське дитяче кіно», на якому нададуть безкоштовний доступ до фільмів. Кінокартини можна демонструвати на шкільних уроках, на позакласних заняттях, у дискусійних клубах та кіноклубах. Фестиваль покликаний, в першу чергу, популяризувати фільми національного виробництва серед української молоді та дітей. Дитяче кіно має прийти навіть до тих містечок і селищ, де немає кінотеатрів.

Фестиваль провадиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно та фестивалю кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Маленькі глядачі з усієї України зможуть подивитися чотири кінокартини в українській озвучці.

«Микита Кожум’яка» – анімаційний фільм по книзі Антона Сіяніки. Це одна з найпопулярніших українських стрічок, демонстрація якої відбулася в декількох країнах. “Освіторія” вже писала про цей мультфільм: хлопчик рятує світ, як будь-який супергерой, але при цьому походить з наших легенд.

І про ще один мультсеріал ми розповідали: «Моя країна — Україна». Пластилінова анімація допомагає побачити всю різноманітність нашої батьківщини. Саме так, як це цікаво дітям: через казки, легенди, байки, пов’язані з певною місцевістю.

«Іван Сила» – біографічний фільм по книзі Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу». В стрічці розповідається про життя Івана Фірцака — дивовижну людину, українця, артиста цирку, який своїми вміннями підкорив світ.

«Трубач» – веселий мюзикл для сімейного перегляду. Це історія про конкуренцію двох дитячих оркестрів. Все, як у житті: є любов, добро, заздрість, інтриги.

Також, в програму фестивалю увійшли класичні анімаційні фільми, які люблять і дивляться вже кілька поколінь українців – «Капітошка», «Як Петрик П’яточкін слоників рахував».

Також зацікавити школярів можуть фільми їхніх однолітків, адже щороку “Чілдрен Кінофест” проводить ще й Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. За три роки зібралася добірка з самих лише робіт фіналістів: 30 кінокартин. Усі їх можна буде також переглянути у рамках кіноклубного фестивалю.

Аби влаштувати показ кіно у своїй школі чи клубі, необхідно подати заявку. Їх приймають до 20 грудня.

Поділитися цією статтею