Практика англійської у парах з носіями мови

ENGin пропонує українським учням і студентам безкоштовно практикувати розмовну англійську з носіями мови. Проєкт поєднує охочих вивчати англійську мову з волонтерами-однолітками з усього світу і надає можливість відвідувати щотижневі уроки-бесіди онлайн.

Speaking buddies — приятелі по розмові — підбираються за віком та інтересами. Для цього проводять обов’язкові інтерв’ю для всіх учасників перед початком навчального процесу.

Волонтери ENGin — це учні старших класів та студенти вищих навчальних закладів, що вільно розмовляють англійською мовою. Більшість із них мешкають у США.

До ENGin запрошують учнів та студентів, які відповідають наступним критеріям:

  • Вік: 14-22 роки
  • Рівень англійської: вже вивчав/вивчала мову та володієш базовою лексикою та граматикою
  • Розклад: готовий/готова приділяти 1-2 години на тиждень для підготовки та участі в заняттях

Подати заявку для участі можна за посиланням. Форма також включає короткий тест на знання англійської мови для визначення поточного рівня учасника. Останній етап відбору — коротка співбесіда з командою ENGin, що триває 15-20 хвилин.

Після співбесіди команда ENGin якомога швидше знаходить волонтера для кожного учня.

Коли пара учень-волонтер сформована, speaking buddies домовляються про взаємозручний час для щотижневих занять. Волонтери отримують базові навчальні матеріали, однак зазвичай уроки проходять у формі бесіди на різні теми: хобі, наукові інновації, соціальні проблеми, мистецтво тощо. За потреби, команда проєкту допомагає в комунікації.

Із запитаннями й уточненнями звертайтесь на адресу info@enginprogram.org.

Навчання від Google для вчителів з використання цифрових інструментів для дистанційного навчання

З 12 до 22 листопада 2020 року вчителі зможуть пройти безоплатне навчання за програмою «Ефективні рішення Google for Education для хмарної взаємодії».

За умови успішного проходження навчання (виконання 80% усіх запропонованих завдань та 80% правильних відповідей на запитання підсумкового тесту) учасники отримають електронний сертифікат про проходження курсу, який може бути зарахований як підвищення кваліфікації.

Під час навчання учасники опрацюють матеріали з таких практичних напрямів:

  • можливості додатків Google Workspace (G Suite) при роботі з вебінтерфейсом персональних комп’ютерів;
  • використання додатків Google Workspace (G Suite) на мобільних пристроях;
  • опрацювання основних налаштувань безпечної роботи в інтернеті.

Програма курсу розрахована на 15 годин.

Під час навчання вчителів забезпечать методичним супроводом та консультаціями. На період навчання їм нададуть доступ до тимчасового персонального облікового запису в реальній системі для ознайомлення із системою G Suite for Education.

Зареєструватися на курс можна за посиланням.

Із організаційними питаннями та детальною програмою курсу можна ознайомитися за посиланням.

Навчання організовує Google Україна за підтримки Міністерства освіти України.

Челендж «Навчай українською»

Учасникам, які планують перейти на українську мову викладання, пропонують 21 день підтримки. Розпочинається челендж 9 листопада.

У Viber та Facebook-групі учасники отримають повідомлення із завданнями та мотиваційними відео. Тут же вони будуть ділитися своїми успіхами або проблемами у виконанні завдань.

На вебсемінарах учасники можуть поспілкуватися із психологами та викладачами української мови, такими ж викладачами, які перейшли на українську, тренерами, які розкажуть про термінологію тощо.

Найактивніші учасники челенджу отримають можливість особисто зустрітись із зірками. Зокрема поспілкуватись з Ігорем Кондратюком, продюсером, суддею шоу «Україна має талант» та «X-фактор». Дізнатись у ведучих ТСН лайфхаки переходу на українську мову. Запитати у Сергія Стаховського про секрет його спортивних успіхів.

Також найактивніші клуби та студії отримають рекламу в соцмережах під час челенджу та рекламу на радіо після челенджу.

Для участі треба зареєструватися за посиланням.

Стежити за перебігом челенджу можна у групі Facebook.

Клуб молодого винахідника

Вчителів, вихователів садочків, громадських активістів у галузі освіти, батьків, аніматорів, усіх, хто цікавиться інноваціями в навчанні, запрошують долучитися до проєкту Клуб Молодого Винахідника в Україні.

Ті, хто зареєструються, матимуть змогу пройти вебінар, де тренери з Центру Науки Коперник (Варшава) розкажуть, як це працює у Польщі, чому такі клуби є настільки популярними та які компетенції та можливості з’являються в опікунів клубів та їхніх учнів.

Згодом усі охочі зможуть взяти участь у тренінгу та міжнародному онлайн-форумі Клубу Молодого Винахідника.

Ідея Клубу Молодого Винахідника полягає в тому, щоб організовувати освітні, позакласні зустрічі, під час яких діти і підлітки разом пізнають світ науки шляхом особистої участі, самостійного досвіду та експериментів. По всій Польщі та за кордоном працює вже кілька сотень таких клубів.

  • Вебінар пройде 12 листопада 2020 року о 18:00.
  • Тренінг заплановано на 18 та 19 листопада о 18:00.
  • Міжнародний онлайн-форум відбудеться з 27 по 29 листопада, час буде повідомлено згодом.

Для участі потрібно зареєструватись за посиланням.

Сторінка проєкту у Facebook.

Storytelling Youth Exchange

Молодь 16-35 років запрошують долучитися до німецько-українського онлайн молодіжного обміну про мистецтво сторітелінгу як спосіб говорити про соціальну інклюзивність та права людини.

Кінцевий термін подання заявок: 16 листопада.

Старт програми: 26 листопада.

Це буде онлайн-проєкт, мова спілкування — англійська.

Будуть обговорювати проблеми, пов’язані з правами людини та соціальною інклюзивністю у громаді. Молодь зможе поділитись досвідом вирішення.

Для участі треба зареєструватись у формі.

Більше деталей — за посиланням.

Поділитися цією статтею