У перший день зими в Україні втретє відзначать #ЩедрийВівторок. Це всесвітня ініціатива добрих справ, які мають об’єднати нашу країну. Минулого року до ініціативи долучилися понад 300 шкіл та 123 000 учасників.

Так, цьогоріч людство сконцентрувало увагу на боротьбі з COVID-19, але нам варто подарувати частинку добра тим, хто так палко сподівається на маленькі дива.

Маємо перелік із п’яти нетривіальних способів долучитися до Дня добрих справ. Оберіть щось одне або внесіть у календар усі справи добра та зробіть їхнє виконання челенджем для себе чи всієї родини. Буде цікаво! І хтось вам щиро за це подякує: зможете відчути серцем.

1

Подайте заявку на конкурс мінігрантів від #ЩедрийВівторок та Zagoriy Foundation.

2

Вам уже нема куди складати монети і ви думаєте, де для них знайти призначення? Віддайте свій брязкітливий мініскарб на добру справу в Благодійний фонд Запорука, а вже там кошти передадуть на лікування онкохворим дітям. Монетка до монетки  ось так і складається тисяча до тисячі, якщо в країні багато небайдужих.

3

Купуйте продукцію Veterano Brownie, адже 10% від прибутку бізнесу перераховують сім’ям загиблих бійців АТО.

4

Станьте донором крові разом з Донорським проєктом «Zdai Blood».

5

Підтримайте проєкт на сайті RazomGo. Це краудфандингова платформа, де можна розмістити власний проєкт чи підтримати той, який вам до вподоби. За підтримку проєкту ви отримаєте винагороду.

🧡 Корисно знати

#ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році. Восьмий рік поспіль #ЩедрийВівторок збирає мільйони в грошовому еквіваленті та мільярди в негрошовому завдяки часу, зусиллям, ресурсам, зв’язкам, які люди присвячують благодійності.

Перша акція допомогла неприбутковим організаціям зібрати близько 10 мільйонів доларів, а у 2019 році завдяки #GivingTuesday вдалося зібрати понад мільярд доларів у всьому світі.

Поділитися цією статтею