Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1». Адже надходять численні питання, чи будуть результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані цього літа, актуальними у 2020 році. Це пов’язано з інформацією про реформи, завдяки яким невдовзі має змінитися система оцінювання знань випускників шкіл. Зокрема, як «Освіторія» вже писала, введуть дворівневе тестування з математики та української мови. Але все це почнеться не раніше 2021 року.

«Ми не плануємо наступного року якихось надзвичайних змін, і це означає, що всі сертифікати за цей рік можна зараховувати», — сказала пані Гриневич.

За її словами, цього року будуть дійсними сертифікати ЗНО 2017 та 2018 років, за винятком сертифікатів ЗНО 2017 року з іноземної мови, оскільки це тестування  оновлене. До 2018 року завдання ще не містили аудіювання, а також не поділялися на два рівня складності.

Цього року першим випробуванням на ЗНО буде математика, знання з якої перевірять 21 травня. Також у цьому місяці будуть проведені тести з української мови та літератури, іноземної мови та фізики. Зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів відбудеться з 4 по 13 червня 2019 року.

Поділитися цією статтею