Заваріть чаю, відучіть ловити жаб, подуйте на суп та інші запити батьків до вчителів.

Усі батьки бажають власним дітям лише всього найкращого та іноді надмірна турбота призводить до неприємних ситуацій. Вони звертаються до вихователів і вчителів із дивними проханнями. Сайт WeAreTeachers зібрав найнеординарніші батьківські запити до американських вчителів, передає Всеосвіта.

1. Відремонтуйте комп’ютер

Батьки попросили мене у вечір п’ятниці провести позакласні заняття для їхньої дитини з налагодження комп’ютера. А я, хоч і класний керівник і просунутий молодий чоловік, але вчитель літератури!

2. Дозвольте дитині поспати

Якось батьки одного з учнів відмовились підписати мій устав класу на початку року. Я писав про те, що бажано, аби учні на уроках були уважними і не спали. Мама учня заявила, що її син-підліток повинен мати можливість подрімати в будь-який час, коли йому захочеться.

3. Простежте за ним

Один з наших учнів регулярно прогулював уроки. Його мама попросила вчителів стежити за ним на уроках, але робити це непомітно: «Не потрібно його соромити!».

Вона ще попросила стежити за тим, щоб він заходив до свого класу: «Але якщо він не хоче, не змушуйте його, йому таке не подобається!».

Загалом, вона цілими днями строчила листи в школу і дзвонила, щоб перевірити, чи все йде за планом.

4. Продиктуйте правильну відповідь

Один з батьків вимагав у мене відповіді на всі питання тестів, які я проводив в класі. Він хотів переконатись, що я правильно поставив оцінку його дитині.

5. Інтимна причина прогулу

Мама запитала в мене, чи може її донька один день пропустити школу з поважної причини – напередодні дівчинка втратила цноту.

6. Навчіть дитину вдягатися

Мама дитини, чиєю вихователькою я була, обурювалась тим, що я не навчала її чадо одягатись. Вона жалілась, що через мою недбалість вона витрачає багато часу вдома на збори дитини.

7. Дозвольте гуглити на контрольній

Тато мого учня заявив, що на контрольних дітям потрібно дозволити використовувати смартфони: «Ми ж усі гуглимо, коли чогось не знаємо», – написав він мені.

8. Подуйте йому на суп

Мама учня початкової школи подзвонила нашому секретарю і попросила допомогти дитині з обідом – подути на суп, якщо він буде занадто гарячим.

9. Перестаньте хвалити дитину

Батьки попросили мене не хвалити їхню дитину за успіхи в школі, мовляв, що це задає їй такий високий щабель, який неможливо весь час утримувати.

10. Надішліть домашку повідомленням

Одна мама написала мені лист, в якому попросила щодня надсилати повідомлення з домашнім завданням для сина-дев’ятикласника, щоб вона могла все контролювати.

Також вона попросила не давати її дитині завдань у групових проєктах, бо він-то дуже обдарований, а от стосовно інших дітей вона сумнівається.

11. Не засмучуйте дітей математикою

Мама мого учня, – повідомив один з директорів шкіл, – попросила робити уроки з математики не так часто. На її думку, математики достатньо один або, максимум, два рази в тиждень.

Математика навіює на дочку хандру, – сказала ця мама. Не треба її засмучувати зайвий раз.

12. Заваріть чаю

Отримав записку від мами з проханням готувати її сину ( в нього боліло горло) гарячий чай щоперерви впродовж дня. До записки додавався пакунок з чайними пакетиками.

Ще вона написала, що коли я маю мед, то було б незле додати меду в чай її дитині.

13. Відучіть ловити жаб

Батьки попросили мене вплинути на сина-восьмикласника і зробити так, щоб він перестав збирати жаб дорогою з школи додому.

Жаби в місцевості, де розташоване наше село, – повідомляє вчителька, – можуть бути отруйними.

14. Змушуйте пити воду

Одна з мам оскаржувала погані оцінки, виставлені її дитині. Вона заявила, що дочка просто недостатньо пила води в класі. Це викликало зневоднення, а воно стало причиною неуспішності.

І тут же мама знайшла вихід – попросила вчителя стежити, щоб її дитина випивала всю пляшку, яку вона дає дочці в школу.

15. Не занижуйте оцінки

Я знизив оцінку за тест учню, якого спіймав на списуванні.

Увечері телефонує його тато і просить більше оцінок ніколи не знижувати, тому що це псує його табель.

16. Придбайте дитині суші

Ми класом їздили на весь день на екскурсію, попросили всіх батьків дати дітям з собою обід. Одна дівчинка прийшла без їжі. Поки ми були ще в школі, не від’їхали, я подзвонила її мамі і попросила донести дитині їжу.

Мама відповіла: «Ой, ну просто дорогою на екскурсію купіть їй де-небудь суші».

17. Не давайте їсти яблука

Отримав повідомлення від батьків, які попросили стежити за їхньою донькою. Їх хвилювало, що вона їсть у школі занадто багато яблук.

18. Навчіть сина користуватися дезодорантом

Мама одного старшокласника хотіла, аби я навчив її сина основам гігієни. Додавався список. У списку йшлося про чищення зубів, використання дезодоранта. Йшлося ще й про хороші манери.

19. Не змушуйте дітей читати

Я викладаю уроки англійської. Серед усього, що ми робимо, читаємо. Зазвичай це не виликає питань, але нещодавно я отримав звернення від мами, яка попросила звільнити її доньку від читання, бо в неї і без цього багато уроків і «позаурочки» в школі.

20. Завжди ставте йому «відмінно»

Учень «завалював» тест за тестом. І тут у школу приїхав його батько – чоловік у дорогому костюмі.

Відразу з першої секунди він сказав так: «Я володію компанією, яка коштує 30 млн доларів. Мій син не може все встигати. Ви просто завжди йому ставте «відмінно!».

Раніше виділили 10 типів батьків, яких вчителі таємно ненавидять.

Нагадуємо, в Україні цьогоріч школам рекомендують підписати Меморандум співпраці між адміністрацією, вчителями, учнями та батьками, який має узгодити правила взаємодії та покращити успіхи дітей.

Читайте також: Як знайти спільну мову вчителям та батькам. Три способи покращити спілкування з учителем вашої дитини

Поділитися цією статтею
Автор: