Питання про те, як вчителям та учням забезпечити дистанційне навчання, обговорили в Мінцифрі. Повідомили, що понад 2 тисячі шкіл в Україні досі не мають доступу до інтернету, тому не зможуть забезпечити належної освіти учням. Зокрема, відомо, що таких є понад 2 тисячі шкіл.

Тому Міністерство цифрової трансформації України спільно з МОН направило місцевим адміністраціям лист про необхідність термінового підключення цих шкіл до інтернету за рахунок освітньої субвенції, про це сказав на брифінгу Олександр Шелест.

Загалом, зараз в Україні понад 6 тисяч шкіл не мають оптичного підключення до інтернету, яке необхідно для повноцінного використання можливостей дистанційного навчання. Міністерства склали список з двох тисяч шкіл, які потребують першочергового підключення.

Ці 2 тисячі шкіл розташовані в населених пунктах, що не мають жодного оптичного провайдера. Відповідно, нормального підключення до мережі немає не тільки у шкіл, а й безпосередньо в учнів і в педагогічного складу.

Зазначили, що підключення шкіл до інтернету – це завдання місцевої влади, і кошти на це повинні виділятися з обласних та місцевих бюджетів. Також на це може бути направлені гроші із залишків освітньої субвенції.

Так, за попередніми оцінками, на підключення цих шкіл до інтернету необхідно близько 700-720 мільйонів гривень. Тому Мінціфри і Міносвіти направили спільний лист в усі обласні і місцеві адміністрації з переліком шкіл, які потребують термінового підключення інтернету.

Загалом, в Україні 4,2 ​​мільйони населення проживає в місцевості, де немає жодного оптичного провайдера. Ще 1,55 мільйона сільського населення не має можливості підключитися до оптичного інтернету через його високу ціну. Відповідно, 5,75 мільйонів українців не мають доступу до інтернету, передає 24 канал.

Зазначимо, що наразі у 19 зонах встановлено “червоний” режим.

Які міста потрапили до червоної зони:

  • міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
  • міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області;
  • міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області;
  • міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області;
  • місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.
Поділитися цією статтею
Автор: