У 2018 році реєстрація електронних кабінетів вступників до ЗВО розпочнеться 2 липня і триватиме до 18:00 25 липня, при цьому заяву на вступ можна буде подати з 12 липня до 18:00 26 липня.

Міністерство освіти і науки зібрало шість найпоширеніших помилок абітурієнтів при проходженні процедури електронної реєстрації, щоб уже зараз можна було підготуватися і не допустити їх.


1) Не використовуйте поштову скриньку заборонених на території України доменів (mail.ru, yandex.ru та інші, а також їх варіації типу mail.ua, yandex.ua та bk.ru). Натомість використовуйте gmail.com або ukr.net.Уважно заповнюйте назву вашої поштової скриньки.

2) Пересвідчіться, що в шкільному атестаті та сертифікаті ЗНО співпадають дані вступника: ПІБ, дата народження тощо. Якщо наявні помилки, то зверніться до школи (проблеми в атестаті) чи до реіонального центру оцінювання якості освіти (проблеми сертифікату ЗНО).

3) Пам’ятайте, що якщо ви маєте пільги (спеціальні умови) для вступу, то скористатися ними можна тільки у разі подачі документів в паперовій формі. Вам у будь-якому разі тоді НЕ потрібно реєструвати електронний кабінет, а треба звернутися до приймальної комісії вишу.

4) Ваші фото та скани ваших документів повинні бути збережені в форматах JPG, JPEG або PNG, при цьому максимальний розмір кожного файлу має бути до 1 Мб.

5) Сільський коефіцієнт цього року діє лише для вступників, які зареєстровані в селах не менше 2 років до подання заяв про вступ та які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл. Цей коефіцієнт не поширюється на селища міського типу.
Після внесення інформації про довідку про реєстрацію у сільській місцевості ви не зможете потім ні видалити, ні відредагувати її, тому перед її завантаженням треба переконатися, що вона відповідає встановленому зразку (Додаток №13 до постанови від 2 березня 2016 р. № 207 Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру).

6) Особливо уважним також варто бути під час вибору конкурсної пропозиції та встановленні пріоритетності заявам для вступу на бюджетні місця. Адже після подання першої заяви дані змінити неможливо. Пам’ятайте, що на бюджет можна подати не більш як 7 заяв і в цілому на максимум 4 спеціальності. Кількість заяв, яку можна подати на навчання за контрактом, не обмежується.

Поділитися цією статтею