18 інтерв’ю з надзвичайними українськими підлітками увійшли до книжки Оксани Лячинської «Голоси України». Її презентують на Tiger Conference 11 грудня у Києві. Також на конференції відбудеться нагородження Top 30 Under 30 — відзнаки для молодих українських лідерів віком до 30 років, що змінюють життя країни в різних галузях.

Книжка двомовна — текст поданий англійською та українською. До видання увійшли 18 найцікавіших розмов з підлітками, які провела журналістка Оксана Лячинська, а відібрати допомагало незалежне журі: поетеса та радіоведуча Міріам Драгіна та головний редактор інтернет-видання The Ukrainians Тарас Прокопишин. «Голоси України» — це спільний проект компанії «Порше Україна» і газети Kyiv Post.

Чим захоплюються та про що мріють сучасні українські підлітки? Якими вони бачать у майбутньому себе, Україну та світ? Відповідають мудрі та кмітливі герої книжки.

«Програмісти і винахідники, науковці і волонтери, філософи, музиканти й любителі космосу — усіх їх можна почути на сторінках цієї книги. З якою пристрастю вони говорять про своє покликання і який шлях пройшли, — пише у передмові авторка книжки Оксана Лячинська. — Ми шукали цікавих співрозмовників серед переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад, призерів Малої академії наук України, учасників науково-технічного конкурсу «Intel-Техно Україна» та змагання з робототехніки First Lego League, на всеукраїнській конференції унікальних тінейджерів «Завтра 2037», у «Школі успіху» братів Кличків і в «Школі помічника народного депутата», на фестивалі для талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні», серед волонтерів театрального фестивалю Class-Act, на музичному конкурсі пам’яті Петра Чайковського, у соціальних мережах і за особистими рекомендаціями.

За рік було проведено понад 50 інтерв’ю з людьми різного віку, результатом яких стало близько 30 текстів. З них журі відібрало 18 історій тих, кому не більш ніж 18 років. Це голоси майбутнього України. В їхніх словах стільки надії і здорового оптимізму. Вони бачать Україну технологічно розвиненою та екологічно чистою, мирною і креативною. Вони вірять в людство без війни і кордонів між країнами. Нехай їхні мрії збуваються!»

Під час презентації книжку зможуть отримати учасники та гості конференції. А також вона поїде в школи, де навчаються діти, які стали її героями. Безкоштовний примірник книжки можна також замовити в редакції газети Kyiv Post.

Поділитися цією статтею
Автор: