Натомість 1,2 млн дітей навчаються у змішаному форматі.

Про це розповів на панелі диджиталізації в рамках серпневої конференції МОН Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України.

Він додав, що українські вчителі вже отримали загалом майже 160 тис. ноутбуків, а 70% шкіл повністю перейшли на електронний облік. 

Долучилася до дискусії і Валерія Іонан, заступниця міністра з цифрової трансформації. Вона зазначила, що наразі невідомо, які саме професії замінить штучний інтелект. Але точно відомо, що цифрові навички будуть необхідними в найближчому майбутньому. Саме для цього функціонує плафторма «Дія.Освіта». ЇЇ мета — залучити 6 млн українців до постійного навчання. З початком повномасштабного вторгнення попит на підвищення кваліфікації та перекваліфікацію неймовірно зріс. І наразі діяльність платформи спрямована саме на це.

Підтримує доступ до дистанційного навчання і UNICEF Ukraine. Про це зазначив її представник Рам Манохар Мішна, спеціаліст із розвитку технологій ЮНІСЕФ в Україні. Catch-up класи та DLC (digital learning center) наразі в пріоритетах організації.

Одним з таких інструментів є Всеукраїнська школа онлайн. Зараз там 500 тис. зареєстрованих користувачів і 2 млн відвідувачів. У новому сезоні ВШО знімають уроки з кримськотатарської мови, адже 6000 учнів досі навчаються з тимчасово окупованого Криму. Про це розповіла операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук. Випуск нових уроків анонсували у жовтні.

Також вона додала, що в «Освіторії» наразі працюють над десктопною версією інтерактивного застосунку для початкової школи «Вивчаю — не чекаю». У ній стане доступним кабінет учителя, через який він зможе керувати навчальним процесом класу. А на додачу для вчителів-початківців видадуть безкоштовний посібник з готовими планами уроків.

Поділитися цією статтею