Український культурний фонд приймає заявки на конкурс ідей для програми «Культура плюс». Ті, хто переможе в конкурсі, візьмуть участь в освітній програмі та зможуть податися на грант для реалізації свого проєкту.

Український культурний фонд та громадська спілка «Освіторія» розпочали співпрацю з розширення та посилення грантової програми «Культура плюс».

«Освіторія» буде співпрацювати з УКФ у рамках ЛОТ-у «Культура і освіта».

Пріоритетними напрямами роботи будуть: впровадження мистецьких практик в освітній процес закладів усіх рівнів, залучення учнів та студентів до мистецьких практик у позанавчальний час, а також поширення знань серед освітян про сучасний культурно-мистецький процес для популяризації в освітніх програмах.

Подаватися на програму «Культура плюс» можуть усі заявники, що відповідають пріоритетам та критеріям програми. Умовою для подання грантових заявок є проходження перших двох етапів проєкту.

1 етап: Конкурс ідей.

За результатами конкурсу ідей будуть відібрані учасники на освітню програму та подальше аплікування на конкурс УКФ. Одна організація може подати лише одну заявку на конкурс ідей.

Подати заявку на конкурс ідей можна за посиланням.

Оцінювати аплікаційні анкети будуть партнери проєкту — ГС «Освіторія», ГО «Центр вуличних культур», Міністерство у справах ветеранів України — разом з УКФ. Правила та критерії оцінювання конкурсу ідей програми «Культура плюс».

Подати заявку потрібно до 15 січня 2021 року. За 10 днів буде оголошено результати.

2 етап. Освітня програма.

Ті, хто пройде відбір на першому етапі, отримають можливість прослухати серію навчальних модулів від УКФ і партнерів ЛОТ-ів.

Навчання проходитиме з 1 по 12 лютого 2021 року.

3 етап. Проєктна частина.

Подання грантових заявок на конкурс УКФ, проходження конкурсного відбору, реалізація проєкту.

Аплікаційні пакет слід подати в електронній формі до 12 березня 2021 року. Термін виконання проєкту — до 8 листопада 2021 року.

Бюджет ЛОТ-у «Культура і освіта» становить 10 мільйонів гривень.

Освітні експерти можуть податися в експертну раду на ЛОТ «Культура і освіта».

Фото Jo Szczepanska on Unsplash.

Поділитися цією статтею