Серед дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні, причому це стосується не лише випускників шкіл, а й учнів молодших класів. Про це повідомляє Урядовий портал.

За статистикою департаментів освіти Донецької та Луганської областей, кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, які навчаються дистанційно/на екстернаті, зросла більш ніж на третину. У  Луганській області з 487 учнів у 2015-2016 навчальному році до 747 у 2016-2017; у  Донецькій області – з 1 651 до 2 238 учнів відповідно. Також цього року через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», які дозволяють спростити для абітурієнтів процес вступу, до ВНЗ України вступили 1550 осіб, що на третину більше, ніж минулого року. Відповідні дані було оприлюднено під час конференції «Створення міжнародної платформи для розширення доступу до якісної освіти громадянам, постраждалим від конфлікту», яку провело МОН спільно з Посольством Франції в Україні та Фондом «Відкрита політика».

«Зараз ми працюємо над тим, щоб удосконалити систему дистанційної освіти в Україні та спрощену систему вступу до вишів і ПТНЗ через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», — зазначив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

 

 

Поділитися цією статтею