У Франції колектив сільської школи спільно з батьками учнів на знак протесту проти продовження карантину в навчальних закладах провів уроки просто в лісі.

Як повідомляє сайт каналу France 24, так вчинити педагоги вирішили після того, як місцева влада відмовилася відкривати школи в комуні Монмейран на південному сході Франції всупереч загальнонаціональному відновленню занять.

Французькі початкові школи за розпорядженням уряду країни відкрилися 12 травня, але за місцевою владою залишили право самостійного вибору. Мер Монмейрана заявив, що в муніципалітеті не вистачає людей, які проводили б регулярну дезінфекцію в навчальних закладах і могли б забезпечувати безпеку дітей і співробітників. У зв’язку із цим було прийнято рішення офіційно залишити школи закритими до 2 червня.

Ця новина викликала обурення батьків, які оголосили, що більше не можуть залишатися вдома з дітьми, оскільки ризикують залишитися без роботи. Адміністрація та вчителі однієї з місцевих шкіл їх підтримали і на території одного з приватних лісів всі разом вони облаштували клас просто неба.

У перший же день роботи в лісовій школі у учнів молодших класів пройшли уроки з математики, фізики та спільне читання з батьками.

https://www.france24.com/
https://www.france24.com/
https://www.france24.com/
Поділитися цією статтею
Автор: