Студія онлайн-освіти EdEra разом з Координатором проектів ОБСЄ в Україні створили безкоштовний освітній проект з протидії домашньому насильству — «ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ». 

Кожного року понад 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства у своїх родинах. А до поліції звертається лише 10% жертв.

Проєкт орієнтований на небайдужих громадян, свідків та жертв домашнього насильства. Він навчить помічати насильство, розрізняти його види, розуміти причини та наслідки. А ще — допомагати людям, які потрапили в пастку домашнього насильства.

Проєкт складається з текстових, візуальних та відеоматеріалів. Амбасадорами курсу є Андрій Куликов, Віта Чигрина, Катерина Бабкіна та Роман Вінтонів.

Освітні матеріали доступні для вивчення безкоштовно та цілодобово.

Толерантність до насильства в нашому суспільстві ускладнює протидію цьому явищу. Наприклад, 18% чоловіків впевнені, що мають право побити жінку, якщо вона зраджує. А 22% жінок думають, що в окремих випадках заслуговують насильство. Майже кожен третій чоловік вважає, що агресія в стосунках — приватна справа сім’ї.

Ми віримо, що цим освітнім проєктом та спільними зусиллями можна донести до українців, що жодна людина не заслуговує на насильство, та зменшити кількість людей, що страждають від різних форм домашнього насильства.

Поділитися цією статтею
Автор: