Сьогодні абітурієнти, які подавали заяви про вступ на бакалаврська або медичного магістра на базі повної загальної середньої освіти, дізнаються чи отримали можливість навчатись за кошти держбюджету. Рейтингові списки оновлять до 18:00

Орієнтовно з 16-ї години в електронних кабінетах з’являтимуться рекомендації на бюджет – загалом їх отримали понад 60 300 вступників, повідомляє Міносвіти. Всього цьогоріч створили понад 166 тисяч електронних кабінетів, а на бакалаврів та магістрів подали понад 830 тис заяв.

Навпроти тієї заяви в електронному кабінеті вступника, за якою абітурієнта рекомендують на навчання за державні кошти , статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування».

Вступники, які отримають рекомендації, мають особисто подати оригінали документів до 18.00 години 31 липня:

  • копію документа, що посвідчує особу;
  • оригінал документа про освіту та додаток до нього;
  • копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
  • сертифікати ЗНО;
  • 4 кольорові фото 3×4;
  • інші документи, що передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Зараховувати вступників на бюджет можуть лише до  12-ї години 1 серпня. У електронному кабінеті вступника статус заяви має змінитися на «Включено до наказу».

Кожен вступник може отримати лише одну рекомендацію на бюджет. Ті, хто відмовляться від рекомендації або не виконають вимоги до зарахування до 18-ї години 31 липня, не отримають бюджетне місце 2019 року, їх рекомендація на бюджет анулюється, а заява набуде статусу «Виключено зі списку рекомендованих».

Уся інформація відображається в електронних кабінетах вступників, а також на офіційному ресурсі https://vstup.edbo.gov.ua/

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет 26 липня, статус напроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично братимуть участь у конкурсі на контракт.

Списки для вступу за кошти фізичних та юридичних осіб оприлюднять після 1 серпня.

У разі рекомендації на контракт напроти таких заяв статус зміниться на: «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитись навпроти кількох заяв – вступник матиме можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати. Для вступу також треба буде подати пакет документів до вишу, кінцеву дату прийому визначає заклад вищої освіти, але загалом зараховувати на контракт можуть до 30 вересня.

Ілюстрація: icbritanico.edu.ar

Поділитися цією статтею