3 березня пройшов Міжнародний день слуху. Із цієї нагоди в Києві ГО «Відчуй» організувала акцію «Перевір слух», у рамках якої для дітей і дорослих лікарі провели пізнавальні майстер-класи, під час яких на реалістичному макеті розповідали про будову вух і правильний догляд за ними, а також провели спеціальне обстеження з перевірки слуху.

У результаті перевірки виявилося, що 32% учасників мають порушення слуху, а 58% з понад 1000 опитаних ніколи раніше не перевіряли слух. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, на глухоту та різні порушення слуху хворіють понад 300 млн осіб.


Тож ГО «Відчуй» пропонує 5 порад для збереження слуху:

• Слідкуйте за своїм здоров’ям. Якщо закладення вух не минає за кілька днів — терміново зверніться до лікаря. Не запускайте нежить.

• Слухайте музику в навушниках не довше ніж годину підряд і не більше ніж 2 години на добу.

• Контролюйте рівень гучності. Звук у навушниках не має перевищувати 60% від максимальної гучності.

• Раз на рік обов’язково відвідуйте ЛОРа та перевіряйте слух.

• Слухайте та відчувайте своїх рідних і близьких.


«Відчуй» — громадська організація, що з 2011 року системно займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху. Серед проектів ГО: унікальний для України інклюзивний табір, спрямований на соціалізацію дітей з порушеннями слуху, створення креативного простору «ТАМ» та музичного класу «Біг Бах» для нечуючих, цикл уроків про інклюзію для школярів, безкоштовні онлайн-курси жестової мови для широкого загалу. 


Поділитися цією статтею