Під час виступу на Форумі видавців 21 вересня Лілія Гриневич пояснила причини повільного зростання розміру зарплати вчителів.

«Якщо подивитися конкретно розмір зарплати вчителів Львівської області — станом на грудень 2016 року вчитель без стажу роботи отримував 3580 грн.; у травні 2018 року такий само вчитель отримував в середньому 6456 грн.». 

«Я впевнена, що це — недостатньо. Але держава за останні два роки вклала у підвищення зарплат вчителів мільярди гривень. Так, збільшення ставки удвічі — це мало».

За словами Гриневич, з 2012 року уряд виплачує міжнародні борги за попередні покоління, що позначається на бюджеті. В бюджет 2019 року закладено зростання фінансування для науково-педагогічних і педагогічних працівників тільки на 9%. Щоб отримати більші бюджетні видатки, уряд має, наприклад, поставити вищі податки, що теж є непопулярним рішенням.

Загальний консолідований бюджет освіти на 2018 рік складав до 222 млрд, на наступний рік — це 245 млрд. Ця різниця у підвищенні — якраз також виділятиметься на зростання зарплати.

Поділитися цією статтею