Американський підприємець і філантроп, засновник Microsoft Білл Гейтс у своєму блозі порадив підліткову книгу для прочитання усією сім’єю. Це опублікована у 2017 році книжка Джона Ґріна «Черепахи аж до низу», яку українською переклало видавництво КМ-Букс.

Книга розповідає про школярку Ейзу, яка разом із подругою вирушає на пошуки безвісти зниклого мільярдера заради отримання винагороди у $100 тис. Головна героїня також має обсесивно-компульсивний розлад та приступи панічних атак, тому впродовж усієї подорожі вона прагнутиме краще зрозуміти себе та подолати власні страхи.

У книзі є герой Девіс, син мільярдера, який не довіряє людям, думаючи, що всі хочуть потоваришувати з ним лише через гроші. «Думаю, що мої діти мають схожий досвід», — зазначив Білл Гейтс, описуючи характер Девіса. Це підтверджують слова його доньки, які Білл цитує у блозі: «Історія показує прагнення Девіса віднайти власну особистість, вийшовши з тіні батьківської слави та багатства. Хоча мої стосунки з татом дещо інші, все ж я розумію це прагнення, яке також сповнює моє життя в цей період пошуку свого місця у світі».

Гейтс додає, що хоча книжка і розрахована більше на підлітків, людям будь-якого віку сподобається її читати.

Поділитися цією статтею