Засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group Джек Ма під час своєї промови на Всесвітньому економічному форумі попередив, що роботи досить скоро можуть замінити людину. Однак, щоб цього уникнути, варто змінити систему освіти.

Так, до 2030 року роботи зможуть зайняти близько 800 млн робочих місць. «Для освіти це велика проблема. Якщо ми не змінимо систему освіти, через 30 років ми опинимося в халепі. Бо наразі ми навчаємо дітей за системою, що підходила років 200 тому, системою, що базується на знаннях. Так ми не можемо навчити дітей бути конкурентноздатними порівняно з машинами. Машини — розумніші».

Jack Ma says only by changing education can your children compete with machines

"Everything we teach should be different from machines". Read more: http://wef.ch/2E6fH2p Alibaba Group Alibaba.com

Gepostet von World Economic Forum am Mittwoch, 24. Januar 2018

Самих знань тепер недостатньо. «Нам треба вчити дітей чомусь унікальному. Чомусь, у чому машина не зможе нас перевершити». Йдеться про так звані soft skills: цінності, переконання, об’єктивне мислення, командна робота, піклування про інших.

«Треба вчити дітей спорту, музики, малювання, інших мистецтв, які доводять, що люди — різні». Тобто, все, чого ми навчаємо дітей, має відрізнятися від автоматизованих дій, що здійснюються машинами.

Поділитися цією статтею