Домедична допомога при інсульті: школи запрошують доєднатися до міжнародної програми «Супергерої FAST». Програма абсолютно безплатна, до неї може долучитися кожна школа в Україні. Освітня програма пропонує методологічно ефективні готові уроки з яскравими персонажами, мультфільмами, іграми й інтерактивними завданнями для шкіл та родин.

Завдяки яскравим героям і мнемотехнікам діти легко й ефективно засвоюють знання, а сама програма «Супергерої FAST» органічно вписується в «Соціальну і здоров’язбережувальну освітню галузь» Нової української школи (за новим Державним стандартом початкової освіти). В її межах дітей навчаються не тільки дбати про здоров’я, а й розвивають їхні навички критичного мислення та відповідальності. Освітяни, які реалізують програму у своїх класах, мають можливість отримати сертифікат про підвищення кваліфікації на Національній платформі EdWay.

Щоб отримати всі матеріали, потрібно лише зареєструвати школу та клас.

Реєстрація

Медіашкола Київ TV відновлює свою роботу та відкриває двері для нового покоління талантів. Для тих, хто завжди хотів зазирнути за лаштунки телевиробництва, мріяв побачити свої репортажі в ефірі або бачить себе харизматичним ведучим, який підкорює серця глядачів. Медіашкола Київ TV пропонує:

• занурення у захопливий світ телевиробництва;

• практичні навички від провідних фахівців галузі;

• можливість спробувати себе в ролі журналіста, редактора та ведучого;

• реальний досвід роботи в команді професіоналів.

Навчання – безкоштовне. Щоб подати заявку, треба написати мотиваційний лист і відправити його на сторінку медіа-школи, за посиланням.

Подати заявку

Лекція «Штучні нейронні мережі: вчора, сьогодні, завтра». Для учнів 7-11 класів. На лекції можна буде поринути в історію розвитку штучного інтелекту; проаналізувати його сучасний стан; розглянути методи та алгоритми, що використовуються в штучному інтелекті; розібрати, як працюють штучні нейронні мережі; також розвʼязати деякі цікаві задачі. Лекція відбудеться 15 жовтня о 16:00 на платформі Zoom.

Зареєструватися

#ErasmusDays відбудуться з 14 по 19 жовтня по всій Європі та світу, зокрема і в Україні.

Протягом майже цілого тижня Еразмус+ спільнота ділиться історіями успіху і досягнутими результатами проєктів у сферах освіти, професійної підготовки, молоді та спорту, заохочуючи та мотивуючи новачків приєднатись до спільноти.

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні спільно з партнерами запрошують заклади освіти, молодіжні та інші організації й кожного, хто отримав унікальний досвід Еразмусівця, приєднатись до ініціативи та висвітлити свій стійкий та згуртований досвід під час воєнного стану в Україні.

Для охочих провести власний онлайн-західПрограма заходів

Національний тест із медіаграмотності — 17 жовтня з 7:30. 

Тест можна буде пройти за посиланням. Тест складається з 5 тематичних блоків, в яких 25 запитань. Після його проходження одразу ж висвітиться результат. Правильні відповіді будуть опубліковані на сайті «Фільтра» на наступний день після проведення тесту.

Пройти тест

НАЦ «УССД» оголошує всеукраїнський конкурс есе для молоді. Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» оголосив всеукраїнський конкурс есе для молоді на тему «Свобода народам! Свобода людині! — Історія та перспективи боротьби поневолених росією народів» у межах Бандерівських читань.

До участі запрошують молодих дослідників: військовослужбовців, студентів вищих навчальних закладів, магістрантів, аспірантів, учителів та науковців, представників поневолених народів. Роботи приймають українською мовою до 1 грудня 2024 року.Оголошення результатів та нагородження переможців відбудеться під час Бандерівських читань у лютому 2025 року.

Деталі та реєстрація

Інтерактивний простір «Відкрий портал у науку 2.0» з 14 жовтня і до 14 листопада в київському ТРЦ Gulliver.

В усі дні, окрім понеділка, з 11:00 до 18:00 тут відбуватимуться різноманітні пізнавальні заходи з історії, хімії, біології, фізики, математики — для школярів, студентів, педагогів та всіх, хто цікавиться наукою. У науковому порталі протягом місяця працюватимуть лабораторії МАН, демонструватимуть експерименти та практики з природничих наук, а юні дослідники особисто представлятимуть свої дослідження.

Відвідувачі простору відкриють для себе змагання, конкурси та олімпіади. Зокрема, матимуть змогу дізнатися про GENIUS Olympiad — найбільший у світі конкурс проєктів екологічного спрямування для школярів, що відбувається у США. Вхід безплатний за попередньої реєстрації.

Розклад і реєстрація

Підліткова школа журналістики. Дати проведення: 28 жовтня − 1 листопада.Це 5 днів корисних і цікавих канікул разом із професійними журналістами, медійниками, блогерами та редакторами. Вік учасників: 11−16 років. Під час занять учасники дізнаються:

  • із чим, як, у яких жанрах працюють журналісти;
  • найважливіше про українську журналістику;
  • як знайти цільову аудиторію та як медіа працюють із нею;
  • у чому особливості тележурналістики, роботи з репортажами, розслідуваннями та інтервʼю;
  • як створюються документальні фільми;
  • як журналісти використовують сторітелінг та редагують тексти;
  • як ізсередини працюють редакції;
  • як працюють фейки та маніпуляції і як уникати їхнього впливу.

Лектори: Яна Брензей, Роман Коляда, Віктор Дяченко, Олена Ремовська, Лукʼян Галкін, Олександр Пирожков, Ольга Матвєєва, Олександра Максименко, Ірина Осадчук, Лілія Шутяк, Олена Лівіцька, Лідія Поворознюк.  Навчання відбуватиметься онлайн. Для дітей, чиї батьки служать у лавах ЗСУ, участь безоплатна.

Зареєструватися

Гранти Президента України для молодих діячів культури 2025. Діячів у галузі: театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтв, письменників та майстрів народного мистецтва (віком від 14 до 35 років) запрошують взяти участь у конкурсі, щоб створити і реалізувати власний творчий проєкт. Конкурс надає унікальну можливість отримати допомогу для втілення своєї ідеї, що сприятиме розвитку національної культури України.

Дедлайн: 1 листопада 2024 року др 16:45 (за київським часом). Слід зареєструватися та надати необхідний пакет документів (детальна інформація розміщена на сайті). Сума кожного гранту індивідуальна, зокрема залежить від кошторису творчого проєкту учасника/ці.

Подробиці реєстрації
Поділитися цією статтею