Зібрали для вас освітні можливості наступного тижня:

Science Kids поновлює роботу безоплатних наукових просторів для дітей 7–13 років у Харкові та Одесі

У жовтні розпочинається другий сезон безоплатних офлайн подій в осередках Science Kids у Харкові та Одесі. На щотижневих зустрічах вчені розповідатимуть про космос, динозаврів, технології, здоров’я та дива природи. Це чудова можливість для дітей отримати безоплатний українськомовний контент, поспілкуватися з науковцями та науковицями, а також знайти нові захоплення та однодумців.

Зустрічі будуть цікавими для дітей 7–13 років. Події проходитимуть в зручно облаштованих укриттях, з міркувань безпеки локації повідомлятимуться тільки зареєстрованим учасникам.

Одна зустріч триває до двох годин та складається з розповіді вченого, інтерактивних вправ за темою зустрічі та можливості запитати в науковця/иці все, що цікавить дитину.

Перші зустрічі відбудуться вже незабаром:

  • в Одесі — 12 жовтня;
  • у Харкові — 19 жовтня.

Теми подій та реєстраційні форми будуть опубліковані на сторінках проєкту у соцмережах: Instagram та Facebook.

Запрошення педагогів на тренінги для Тренерів Команд – Освіторія

Освітян запрошують стати тренерами команд сьомого сезону Міжнародної освітньої програми розвитку креативності Destination Imagination в Україні та отримати сертифікат про підвищення кваліфікації.

Програма Destination Imagination була започаткована у США і має на меті підготувати учнів до професійних викликів XXI століття, виховати майбутнє покоління лідерів та інноваторів. Участь у програмі дає безліч можливостей для зростання як учителям, так і учням.

Учителі мають змогу за допомогою сучасних освітніх методик навчати молоде покоління навичок, необхідних для успішної самореалізації в майбутньому, а також обмінюватися досвідом зі всесвітньою спільнотою DI, підвищувати свій професійний рівень і кваліфікацію.

Учасники (діти та підлітки) під час роботи в команді над проєктами («Викликами») розвивають власну індивідуальність, пізнають себе та свої можливості, формують і зміцнюють навички самостійного творчого та критичного мислення, комунікації, командної співпраці, управління часом і управління проєктами, розв’язування складних завдань та інші навички, необхідні у ХХІ столітті.

Робота команд над викликами починається восени і завершується навесні Всеукраїнською олімпіадою креативності, переможці якої отримують почесне право представляти Україну на Всесвітньому фіналі у США.

Аби підготувати майбутніх тренерів, Мала академія наук України проводить безкоштовний онлайн-тренінг 12 жовтня 2024 року. Тривалість тренінгу ─ з 10:00 до 15:00.

Після участі в тренінгу та за умови успішного виконання завдання учасники зможуть стати тренерами команд, а також отримати сертифікат про підвищення кваліфікації.

Зареєструватися

Детальніше про Міжнародну освітню програму Destination Imagination на сайті МАН та фейсбук DIв Україні.

«Перша українська школа» в Києві дарує 50 безкоштовних місць на рік для дітей ВПО у 1-4 класах!

У такий спосіб підтримати приватна школа хоче підтримати українські родини, які постраждали від війни, та подарувати дітям можливість якісної освіти в безпечному середовищі.

Що пропонують:

  • Інноваційні програми НУШ;
  • Сучасні класи та безпека (бомбосховище, генератори, Starlink);
  • Професійні вчителі та індивідуальний підхід до кожної дитини.
Реєстрація

Girls Resilience Academy 2.0 / Академія стійкості для дівчат 2.0 — це інструмент взаємної підтримки та допомоги, завдяки якому українські жінки та дівчата 17-23 років мають можливість віднайти психологічну стійкість та відновити ментальне здоров’я шляхом експертних порад та практик для боротьби з тривогою, стресом, депресією, розвитку впевненості в собі та своїх силах, а також опановування своїх емоцій та думок.

Що чекає на учасниць?

Комплексний та багатокомпонетний проєкт, який складається з двох частин:

1. Online, що включає в себе:

  • 10 тематичних зустрічей;
  • 10 нетворковінгових активностей;
  • 10 практичних завдань між зустрічами;
  • 10 добірок додаткових ресурсів;
  • постійну комунікацію та підтримку в спільному чаті;
  • можливість взяти участь у безкоштовній індивідуальній психологічній консультації;
  • можливість взяти участь у трансформаційній грі «Ліла».

2. Offline, яка передбачає дводенний психологічний ретрит у Львові, у рамках якого

відбудуться:

  • сесії-рефлексії щодо пройдених у рамках online частини тем;
  • арт-терапевтичні зустрічі для удосконалення вміння прислухатись до себе;
  • розуміти свої потреби та шукати ресурсні стани в собі;
  • воршкоп з ораторського мистецтва та самопрезентації для розвитку впевненості у

собі;

  • терапевтична фотосесія з метою ствердження усвідомлення самоцінності та розкриття почуття любові до себе.

Як взяти участь у проєкті? До 23:59 15 жовтня 2024 треба заповнити

реєстраційну форму

Міжнародний поетичний фестиваль «Земля поетів» у Львові 9 та 10 листопада, на FEST Republic (вул. Старознесенська, 24/26). Фестиваль збере десятки найталановитіших поетів та поеток різного віку та започаткує нову культурну традицію із гаслом «Поети творять націю». На всіх гостей чекає дуже змістовна, різноманітна програма: об’єднавчі вірші, пісні та унікальні креативні формати – тільки на фестивалі «Земля поетів».

Для проведення фестивалю відкриються чотири зали, кожен з яких отримає назву на честь одного з українських поетів-пророків: «Шевченко», «Франко», «Леся» і «Стус». Цього вечора лунатимуть вірші та пісні, що єднають всю Україну: від Ігоря Калинця до Артура Дроня (50 культових поетів різних поколінь).

У фестивалі також візьмуть участь автори, що представляють дружні до нас країни – Польщу, Литву, Хорватію. Програма заходу матиме і музичну складову: на вас чекають виступи Віктора Морозова і «Четвертого кута», Юрія Андруховича і «Карбідо», гуртів «Мертвий півень», «Пиріг і Батіг» та «Кому вниз». Фестиваль «Земля поетів» – це також цікаві лекторії, ефектні перформанси, захопливі інтерактиви від культурологів, філософів, зірок українського театру, лідерів думок. 

Квитки
Поділитися цією статтею