«Фінансові не дрібниці» — це курс, який створив Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) разом із ПриватБанком. Про його старт повідомив сайт shotam.info.

Формат відрізняється від звичних уроків у записy. Творці курсу обрали особливий для освітніх проєктів підхід: 3 коротких Instagram/TikTok-ролики з базовою, але необхідною інформацією. 

Розповідатимуть про головні теми фінансової та психологічної грамотності популярні серед підлітків інфлюенсери. Це тіктокерки Ellevika та Даша Кубік, а також співак гурту 7Teens Денис Родін.

Теми наступні:

  • як грамотно витрачати гроші;
  • як захистити рахунок від шахраїв;
  • як подбати про свої фінансові кордони;
  • як відкрити свій перший депозит;
  • як впоратися з тривогою за майбутнє.

Закріпити матеріал можна, вивчаючи гайд з фінансової і психологічної грамотності.

Посилання на курс

«У проєкті «Не дрібниці» ми порушуємо тему здорових і токсичних стосунків, а також переживань, що тільки посилюються через війну. Якщо із проявами психологічного та фізичного насильства їм легше зорієнтуватись, то економічне насильство залишається менш упізнаваним», — розповіла програмна менеджерка UNFPA Альона Зубченко.

Проєкт «Не дрібниці» — це безпечний простір, де підлітки можуть розібратися із переживаннями, які загострила війна. В межах проєкту є можливість безплатно та анонімно поспілкуватися з психологами та психологинями у форматі листування та пройти інтерактивні мікрокурси, де вчать дбати про свій стан.

Він є частиною проєкту «Не дрібниці», який втілює UNFPA в Україні за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з МолоДвіжЦентром із мережі ТВОРИ та за реалізації креативної агенції ISD Group.

Поділитися цією статтею