Вчителі, які перебувають у кадровому резерві, не мають права на відстрочку, повідомив в інтерв’ю «Українській правді» заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

«Не всі вчителі, які зараз працюють в школі, мають право на відстрочку. Лише ті, хто мають більше ніж 0,75 ставки навантаження. Ті, хто будуть в кадровому резерві, не матимуть навантаження — відповідно, і права на відстрочку», — зазначив Сташків.

До кадрового резерву потраплятимуть вчителі:

  • які з різних причин втратили кількість годин у школі;
  • ті, хто бажає викладати у закладах на деокупованих територіях.

На час перебування в кадровому резерві за педагогами має зберігатися середня зарплата і посада — щойно школа поновить навчання. Водночас терміни перебування у резерві не обмежені. В цей час освітяни будуть вчитися, щоб не втратити професійних навичок та майстерності. У кадровому резерві можуть бути не лише вчителі, але й директори освітніх закладів.

Механізм фінансування цієї новації вже розроблений, розповів заступник міністра освіти, нині він очікує на затвердження міністерством фінансів.

Після цьогорічного внесення змін до законів, що регулюють мобілізацію, право на відстрочку отримали:

  • наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь,
  • педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менше як на 0,75 ставки.
Поділитися цією статтею