Навчальний контент для вчителів, які працюють за програмами українознавчого компонента, містить відеоуроки, тести, вправи та проєктні завдання, повідомляється на Facebook-сторінці Міносвіти.

Матеріали підготував Український інститут розвитку освіти. Це скорочена програма навчання для 5-11-х класів з таких предметів:

  • українська мова,
  • українська література,
  • історія України,
  • географія.
Навчальні матеріали

Мета створення програм з українознавчим компонентом — сприяння якісному дистанційному навчанню. Ідеться насамперед про дітей, які тимчасово перебувають за кордоном, але прагнуть отримувати й українську освіту. Учні можуть переглядати відео в асинхронному форматі, якщо пропустили заняття.

Контент також буде корисний тим учителям, які викладають дистанційно за повною програмою, дітям із ТОТ, які навчаються на сімейній чи індивідуальній формі, та учасникам освітнього процесу, які працюють над надолуженням освітніх втрат і розривів.

Програми українознавчого компонента

Міністерство освіти і науки України запровадило навчання за українознавчим компонентом для того, щоб зменшити навчальне навантаження на учнів, які очно вчаться за кордоном та водночас дистанційно здобувають освіту в Україні.

Поділитися цією статтею