Освітній проєкт «Базовий курс з вивчення англійської мови з нуля для вихователів закладів дошкільної освіти» стартує з листопада, реєстрація — відсьогодні, повідомляє МОН.

Цей курс — для вихователів дитячих садочків, які раніше не вчили англійської або мають лише базовий рівень цієї іноземної мови. Він допоможе педагогам опанувати базові мовні навички (аудіювання, говоріння, читання та письмо), які будуть корисними для впровадження навчання англійської мови в закладах дошкільної освіти.

Тривалість курсу — 7 місяців, його розробило Міносвіти у співпраці з Командою підтримки реформ МОН України (RST), партнерами MM Educational Group, видавництвом «Лінгвіст» та компанією «Лінгвіст».

Після курсів вихователі зможуть:

  • застосовувати англійську в освітніх та ігрових процесах,
  • мотивувати дітей до вивчення іноземної мови ще в дошкільному віці,
  • підвищити свою професійну конкурентоспроможність на ринку праці,
  • подолати страхи щодо вивчення іноземної мови в дорослому віці,
  • організувати англомовне середовище у своєму дошкільному закладі,
  • комунікувати з англомовними дітьми та їхніми батьками.

Курс буде проходити онлайн на платформі ELT SKILLS.

Реєстрація

Реєстрація триватиме до 18 жовтня 2024 року. Учасники зможуть завершити курс раніше та перейти на наступний рівень. Ті, хто успішно завершить програму, отримають електронний сертифікат із зазначенням досягнутого рівня знань з англійської мови.

Одним із пріоритетів на наступний навчальний рік міністр освіти називав запровадження вивчення англійської мови ще в закладах дошкільної освіти — «говорити зі світом спільною мовою».

Поділитися цією статтею