Безоплатний застосунок Fundamenta стане помічником у вивченні базових основ мов програмування, таких як Java, JavaScript, Python, SQL, а також Git. 

Із його допомогою вчителі інформатики зможуть зробити уроки ще цікавішими та змотивувати до програмування навіть найменш залучених до цього процесу учнів. Застосунок створили досвідчені українські інженери, які пройшли шлях самоосвіти в програмуванні. Вони хотіли зробити щось доступне та легке, щоб кожен, незалежно від знань та навичок, міг відкрити для себе програмування і спробувати свої сили. Навчання із застосунком підходить як для тих, хто вже має знання та хоче їх закріпити, так і для новачків. Крім теорії та структурованих уроків з вивчення мов програмування, у застосунку є і практичні завдання для написання коду, що супроводжуються заохочувальними мемами. І ще один важливий аспект: навчання у Fundamenta — українською мовою.

«Справжній успіх для нас — це коли кожен школяр в Україні знатиме про Fundamenta і зможе самостійно опанувати основи популярних мов програмування. Ми прагнемо зробити програмування загальнодоступним та сприяти розвитку нових талантів та інновацій в Україні», — зазначають розробники застосунку.

Як це працює?

  • Користувач завантажує застосунок і проходить швидку реєстрацію. Fundamenta доступна для iOS та Android.
  • Обирає напрям і розпочинає навчання.
  • Проходить уроки та закріплює вивчене тестами.
  • Робить перерви і тренується в «пісочниці коду».
  • Слідкує за щоденним прогресом навчання та отримує нагороди.
  • Після завершення курсу користувач отримує сертифікат.

Застосунок безкоштовний, а навчання можна інтегрувати в насичений день: вирішити задачу чи пройти урок можна просто в черзі, у поїздці на громадському транспорті чи в перерві між уроками. Не потрібно комп’ютера, додаткових програм чи налаштувань, щоб вивчити основи та зробити свій перший крок у програмуванні. Більше про цей застосунок ви можете прочитати на сайті.


Поділитися цією статтею