Від 16 липня всі інтернет-ресурси мають обов’язково впровадити україномовні версії. Усі сайти, сторінки в соцмережах і застосунки магазинів та підприємств повинні мати україномовну версію, яка завантажується для користувачів в Україні за замовчуванням. А на всіх електронних товарах має бути україномовний інтерфейс. Якщо ви прагнете вдосконалити свою українську, підготували п’ять текстів з порадами, лайфхаками та перчинкою у вигляді вишуканої лайки рідною мовою. 

Нам мова болить: як об’єднати українців навколо української мови?

Чимало людей зі східних регіонів України переходять на українську, і в них це чудово виходить. Недарма ще Максим Рильський казав: «Нове життя нового прагне слова». Проте багато російськомовних українців досі вважають, що мова не має значення. Чи мають одні люди моральне право робити зауваження іншим через російську мову? Що робити, якщо твоє оточення — російськомовне і тебе це гнівить? І як це: бути російськомовним українцем і відчувати на собі хейт через мову? 


Історія русифікації України: як вбивали українську мову

Історія русифікації України триває кілька століть. Українську мову забороняли в освіті, книгодрукуванні, публічному просторі, починаючи з 17 століття і до сьогодні. Ми склали таймлайн заборон на українську, щоб усі нарешті усвідомили: мова має значення, мова — теж зброя.


Політь бур’ян української: 30 фраз, які ми часто говоримо з помилками

Політь бур’ян своєї української щодня. Разом із філологинею Ксенією Угненко ми зібрали 30 прикладів слів і фраз, у яких ми часто робимо помилки. Заважати можуть росіянізми й неправильний переклад, брак словникового запасу, забуті зі школи граматичні правила. Тож якщо ви бажаєте удосконалити мовлення або перевірити себ, цей матеріал — для вас.


Люта українська лайка: чим замінити російські матюки

Матюки потрібні в часи війни. Але як замінити остогидле російське матюччя на влучний аналог? Зібрали добірну та люту українську лайку. Не дякуйте, а сміливо пускайте її в словесний бій замість російського матюччя. Тут знайдете список гідних прокльонів для ворогів, яскравих і стилістично вбивчих характеристик для негідників та просто влучних виразів, що змусять ненависного співрозмовника вмить стулити пельку.


Що псує вашу українську мову? 11 підказок Ігоря Хворостяного

А ви помічали, що з вуст деяких людей українська мова звучить як сухий канцелярит? Але ж вона в нас розмаїта, співоча, дзвінка! Разом з Ігорем Хворостяним зібрали 11 факторів, які псують вашу солов’їну. Удосконалюйтесь, навчайтесь та зберігайте віру в найбуремніші часи.

Поділитися цією статтею