Ваші діти кажуть, що не будуть вступати в університет після школи? Або вимагають перевести їх на хоумскулінг? А може хочуть робити домашку тільки разом із вами чи навіжено вередують кожен вечір? Є кілька варіантів розвитку подій. Ви можете їм заперечувати, забороняти, кричати і драматизувати. А можете тричі вдихнути і повільно видихнути та долучитися до спільноти #NoDramaMama. Тут виховують без нервів, покарань і головне — з любов’ю, яка не душить. Ось 5 історій про типове виховання в стилі #НоДрамаМама.

«Я не буду вступати»: правдива історія про gap year

«Я не буду вступати». Якщо почули таке від своєї дитини-абітурієнта — це не кінець світу. Це називається gap year, тобто рік-перерва між школою та університетом. Психологиня, консультантка з профорієнтації та менеджерка благодійних проєктів ГС «Освіторія» Ірина Плешакова розповідає реальну історію про gap year свого сина Андрія. Історія з присмаком трилеру. Ух-х-х, вам сподобається! Про кінцівку не скажемо — дочитайте самі.


#NoDramaMama: Досить робити домашку разом з дітьми!

Ви ледь дочекалися новорічних свят і канікул, щоб перепочити від контролю за виконанням домашніх завдань у своїх дочок і синів? Ця стаття — саме для вас! Час навчитися довіряти, а не перевіряти. Розповідаємо, як не стати заручником домашки власної дитини та навчити чадо самостійності вже з першого класу. Або з п’ятого чи шостого. У вас все вийде, віримо.


Вчимо дітей користуватися гаджетами за правилами етикету

Ми знаємо, як у вас стигне в жилах кров, коли вже зо п’ять разів кликали дитину, а вона не відриває очей від екрана. І недарма один із сучасних видів покарань — забрати в чада планшет чи телефон. Що більша провина, то довше дитина не побачить гаджета. Що ж, цифрове дитинство та юність — реалії сьогодення. Батькам залишається лише підвести нащадків до здорових відносин із гаджетами. Недраматичного та етичного процесу навчає зіркова спікерка Анна Чаплигіна. 


Як сваритися при дітях, щоб не травмувати

У більшості сімей час від часу трапляються сварки. Тож, батьки, зізнавайтеся — часто сваритеся при дітях? А може ще й лайливі слова вживаєте? Таке треба негайно припиняти, бо діти повторять за вами геть усе, навіть інтонацію голосу. А от конструктивно сперечатись і навіть конфліктувати при дітях цілком можна. І зараз ми навчимо вас, як робити це правильно. 


Не нянька і не вчитель. Як вижити з дітьми, якщо знову дистанційка

Кожний новий локдаун і, відповідно, перехід на дистанційку, батьки відчувають як апокаліпсис домашнього масштабу. Скажіть чесно: ви вірите, що цей сценарій не повториться знову у 2022 році, навіть якщо в Україні щеплять понад 80% громадян? Ми — не дуже. Тож надія тільки на власну розсудливість, мудрість і міцну нервову систему. Як підготуватися до співжиття з різновіковими дітьми, коли знову зачинять школи і дитячі садочки? Розповідає наша #NoDramaMama Ольга Манмар. Відтепер — жодного карантинного гармидеру вдома!

Поділитися цією статтею