Оновлений шкільний предмет викладатимуть для 10-х та 11-х класів у спеціально створених осередках, повідомили на сайті Міністерства освіти і науки. Їх буде по всій Україні приблизно 1 200. Перелік осередків затверджують обласні державні адміністрації (військові адміністрації).

Навчальній дисципліні рекомендовано виділяти 1–2 дні на місяць. Навчальні центри потрібно створити в освітніх закладах, де є укриття, достатньо приміщень для навчання, зручне розташування для підвезення дітей з кількох шкіл, викладачі «у тому числі з досвідом роботи із дронами, ремонту електроніки». В одному осередку навчатимуться не менш ніж 80, але не більш ніж 1999 учнів.

«Захист України» обов’язковий для усіх учнів 10–11-х класів, окрім дистанційників. Предмет викладатимуть за новою Модельною навчальною програмою. Залучення учнів з різних закладів освіти до одного осередку має підвищити якість навчання та забезпечити єдиний стандарт підготовки в усіх регіонах країни, впевнені у МОН.

Алгоритм створення осередків

Що передбачає оновлений курс — можна прочитати за посиланням. Раніше уряд виділив 1,74 млрд грн із державного бюджету на оновлення інтегрованого курсу «Захист України», який повністю змінить філософію порівняно з попередніми «Захистом Вітчизни» та допризовною підготовкою. 

Поділитися цією статтею