«Хліб, що дарує свято» — нова дитяча книжка головної редакторки Освіторія.Медіа Катерини Кисельової. У легкій та ігровій формі авторка розкриває значення хліба в традиційній культурі, історії та економіці України. Новинка побачить світ у видавництві «Моя книжкова полиця».

— Я називаю цю книжку «біографія хліба», — коментує анонс книжки Катерина. — Адже хліб для нас справді живий: він має десятки імен, чудернацьких форм та рецептів. Хліб супроводжує кожну важливу подію в житті українців, він присутній на кожному нашому святі. Цією книгою мені хочеться показати сучасним дітям силу українського хліба: недарма ж навіть новітню українську ракету назвали «Паляниця»!

Книжка написана у жанрі нон-фікшн: у ній наукові та етнографічні факти поєднані з охудожненими епізодами, цікавими завданнями і складають єдину сюжетну лінію «життя хліба».

— Щоб розвивати читацьку грамотність, сучасним дітям потрібні якісні нон-фікшн книжки, — переконана авторка. — Для біографії хліба я консультувалась із науковицями з Музею Івана Гончара, опрацьовувала етнографічні матеріали, згадувала, як у дитинстві пекла коржики з бабусею. І хоч книжка дитяча, вона спонукатиме читачів до наукового підходу: у ній є посилання на джерела інформації, є мапи й інфографіка, старовинні традиційні назви хліба та звичаї, пов’язані з ним. Упевнена, книжка стане корисним інструментом для розвитку аналітичного мислення дітей.

Частину накладу книжки за сприяння Українського інституту книги передадуть у державні бібліотеки. А на сайті видавництва триває передзамовлення на «Хліб, що дарує свято».

Поділитися цією статтею
Автор: