Текстову та відеоінструкцію для вступників, про те, як працювати з електронним кабінетом, опублікували на сайті Міносвіти. Реєстрація розпочнеться 1 липня.

Вступники дізнаються про створення і наповнення кабінету, вибір конкурсних пропозицій та подання електронних заяв.

Кабінети будуть доступні на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua з 1 липня. 

Наголошують, що під час введення даних вступникам потрібно вказувати ту адресу електронної пошти, до якої вони мають постійний доступ та яка не заборонена на території України. Також вступників просять запам’ятовувати вказаний пароль.

Для реєстрації потрібно зазначити:

● адресу електронної пошти (вона буде логіном для входу в кабінет);

● пароль та підтвердження пароля;

● дані сертифікату ЗНО: номер (7 цифр), пінкод (4 цифри) та рік видачі;

● дані документа про повну загальну середню освіту: серія (2 літери), номер (8 цифр), середній бал.

Щоб підтвердити створення е-кабінету, потрібно буде перейти за вказаним у листі посиланням.

Як і торік, вступники мають самостійно розрахувати середній бал  атестата/свідоцтва про повну загальну середню освіту. Його потрібно обчислити за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне всіх зазначених у додатка до документа оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються. Для точного розрахунку середнього бала документа вступникам рекомендують скористатися спеціальним калькулятором на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/

В інструкціях подають докладний опис вимог до формату та розміру фото і документів, які вступник має додатково завантажити в електронний кабінет.

Серед іншого, вступникам пояснюють, як правильно робити відбір конкурсних пропозицій, що потрібно вказувати під час подання заяви до вишу, де можна переглянути вже подані заяви тощо.

Важливо, що будь-яку інформацію в кабінеті, наприклад, особисті дані чи отримані тестові бали ЗНО, можна змінити до подання першої заяви. Далі змінити інформацію буде неможливо.

Перед реєстрацією та роботою з електронним кабінетом вступників просять уважно ознайомитися з інструкціями, поширеними запитаннями-відповідями, умовами прийняття до вишів. Вони є на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2019». У разі виникнення проблем з реєстрацією потрібно звернутися за електронною поштою ez@inforesurs.gov.ua або за номером (044) 290-18-13.

Нагадуємо, на сайті МОН є відповіді на найпоширеніші запитання щодо роботи з електронним кабінетом.

Поділитися цією статтею