Громадська Спілка «Освіторія» за підтримки МОН, Мінцифри, ЮНІСЕФ та у співпраці з УІРО доповнює й оновлює навчальний контент Всеукраїнської школи онлайн. Завдяки цьому учні 5-11 класів зможуть безперервно навчатися на державній цифровій платформі ВШО протягом усього навчального року. 

До кінця 2022 року на платформу будуть додані уроки, тести та матеріали для самопідготовки з 18 дисциплін для учнів 5-11 класів. Таким чином ВШО покриватиме навчальні програми повністю, щоб школярі в Україні та за кордоном могли безперервно навчатись онлайн. Наразі на платформі вже розміщено понад 2500 уроків і до кінця року буде додано ще 1000.

Матеріали для 5-6 класів будуть оновлені відповідно до стандартів реформи НУШ у базовій середній освіті, яка від початку навчального року впроваджується в 5-х класах.

Навчання на платформі просте, зручне, цікаве і сучасне, а також повністю безкоштовне для всіх дітей. Кожен урок відповідає інтересам та сприйняттю сучасного школяра. Для викладення та пояснення навчального матеріалу використовуються 3D-моделі, 3D-екскурсії та інтерактивні експозиції музеями світу, елементи гейміфікації, елементи сучасних комп’ютерних ігор та меми.

Кожен урок ВШО пройшов 5 рівнів експертної перевірки, зокрема на відповідність навчальній програмі, доступність і недискримінаційність

Методичний супровід забезпечується Українським інститутом розвитку освіти.

«Попри всю складність ситуації, наш принцип незмінний — школа працює завжди! Вона у комп’ютері, планшеті чи смартфоні. Саме такий принцип закладено у «Всеукраїнську школу онлайн». Це реальна і якісна підтримка учням, вчителям і батькам. Платформа популярна серед українців! За час її існування користувачі переглядали відео більше ніж 5 млн разів. Також важливо, що ВШО дає підтримку скрізь, де є доступ до інтернету. По суті, це національна онлайн-платформа для змішаного та дистанційного навчання учнів та методичної підтримки вчителів 5-11 класів. На сьогодні це найбільш доступна платформа в Україні, якою можуть користуватися й певні категорії учнів з особливими освітніми потребами», — відзначив Юрій Демедюк, керівник Українського інституту розвитку освіти.

Наразі ВШО є одним з найефективніших інструментів для дистанційного та змішаного навчання.

«Сьогодні на платформі активно навчається близько 455 тис. зареєстрованих користувачів, з них — понад 300 тис. учні, частина з яких проживають на тимчасово окупованих територіях або наразі перебувають за кордоном. В умовах війни найважливіше, що може забезпечити платформа — це можливість повернутись до навчання за українською програмою і мати доступ до якісного україномовного контенту в усіх куточках України та поза її межами», — коментує Анна Сидорук, операційна директорка громадської спілки «Освіторія».


Долучитися до навчання на платформі можна за посиланням.

Поділитися цією статтею