Для того щоб усі освітяни, вчителі, батьки були обізнані з ризиками для дітей у мережі, громадська організація #stop_sexтинг створила освітню онлайн-платформу.

Згідно з дослідженням, проведеним в ЄС серед 8000 підлітків, ризикована онлайн-поведінка серед молоді стає нормою. Опитування показало, що кожна четверта дитина тролила когось в інтернеті, кожна восьма брала участь в онлайн-домаганнях, кожна п’ята займалася секстингом та 4 із 10 підлітків дивилися порнографію.

Для українських дітей поруч із загальними загрозами секстингу, грумінгу, сексторшену, надмірного часу онлайн, кібербулінгу існують загрози, що відповідають часу війни: дезінформація, залучення дітей до співпраці з окупантами та інші.

На онлайн-платформі можна знайти корисний контент для батьків та освітян: матеріали для проведення уроків, методичні посібники, тематичні книги та фільми, VR-квест, онлайн-виставку та останні новини. Крім того, на платформі працює запис на консультацію із психологом та портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми. Портал працює як лінія звітування: ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.

Переглянути
Поділитися цією статтею