У четвер, 7 листопада, об 11:00 розпочнеться Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Його організатори — національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» та Суспільне Мовлення за підтримки ПРООН — запрошують приєднатися школярів 5-11 класів, батьків та вчителів з усієї України.

Цьогорічний урок відбудеться у форматі командного квесту, де п’ять підлітків віком 12-16 років виконуватимуть інтерактивні завдання разом із зірковими гостями:

  • Машею Єфросиніною, телеведучою і громадською діячкою;
  • Владленом Мараєвим, істориком, автором і ведучим проєкту «Історія без міфів»;
  • Олександром Краковецьким, експертом у галузі штучного інтелекту, засновником компаній, що працюють на основі ШІ, автором книги про штучний інтелект;
  • Альоною Романюк, фактчекеркою, авторкою антифейкового проєкту «НотаЄнота».

Урок транслюватиметься на телеканалі «Суспільне Культура» та на YouTube-каналі «Перший». Ведучим уроку цьогоріч стане Тімур Мірошниченко — телеведучий та коментатор Євробачення.

Аби позмагатися за головний приз — поїздку до одного з наймальовничіших міст України на зимові свята — треба відсканувати QR-код наприкінці уроку і пройти тест для перевірки знань. Клас, який зробить це найшвидше та дасть найбільше правильних відповідей — отримає головний приз.

За інші призи теж доведеться позмагатися:

  •  зробіть спільне селфі, як усім класом дивитеся Національний урок з медіаграмотності;
  • опублікуйте це фото у соціальних мережах своєї школи або на особистих сторінках (у Фейсбуці або Інстаграмі) та напишіть свої враження від уроку;
  • поставте хештег #УрокМедіаграмотності2024 і подбайте, щоб сторінка була публічною;
  • серед тих, хто опублікує фото з хештегом, випадковим чином будуть розіграні набори  подарунків від партнерів.
Трансляція в Youtube

Всеукраїнський урок з медіаграмотності реалізовує національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій та «Суспільне Мовлення» за підтримки UNDP Ukraine /ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.

Торік всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими» в день його проведення, 6 жовтня, одночасно дивилися 100 тисяч користувачів, а медіаохоплення склало майже 600 тисяч контактів з аудиторією.

Поділитися цією статтею