До Дня української писемності та мови команда культурного проєкту «ЛітДвіж» оновила портрети класиків української літератури. На плакатах 12 письменників усміхаються.

9 листопада, у День української писемності та мови, проєкт відправить «двіжові» портрети усміхнених українських класиків у 491 школу Києва. На плакатах зобразили Тараса Шевченка, Лесю Українку, Івана Франка, Григорія Сковороду, Івана Котляревського, Олександра Довженка, Миколу Куліша, Остапа Вишню, Миколу Хвильового, Павла Тичину, Ольгу Кобилянську та Івана Нечуя-Левицького.

Кияни можуть забрати друковані постери з 10:00 до 16:00 в Освіторія Хаб від сьогодні.
Мешканці інших міст — завантажити на сайті або заповнити заявку та дочекатися друкованої версії. Нагадуємо, що це безкоштовно.

«ЛітДвіж» — некомерційний культурний проєкт, який заснувала команда піар-агенції HAVAS PR Kyiv за підтримки видавництва «Ранок» та громадської спілки «Освіторія».


«Цей проєкт було створено тому, що ми цінуємо культурну спадщину нашої країни та хочемо, щоб молоде покоління захоплювалося нашими письменниками. Ми віримо, що проєкт допоможе знизити рівень упередженості щодо української літератури і продемонструє, що українські автори — це талановиті «двіжові» цікаві особистості, а не зажурені і сповнені скорботи похмурі обличчя в підручниках, — зазначають у команді «ЛітДвіж». — Українська література — це про її кльових письменників, які обожнювали пармезан із вином, пранкерили друзів, придумували нові слова, творили-робили-страждали-закохувалися і не забували усміхатися».


Видавництво «Ранок» надрукувало всі комплекти плакатів. «Освіторія» забезпечує проєкту інформаційну підтримку.

Дізнатися більше про проєкт, прочитати «‎двіжові» історії письменників чи завантажити портрети можна на сайті ЛітДвіжу.


Поділитися цією статтею