Новопечерська школа міста Києва стала однією з 10 номінантів зі всього світу на головний приз в категорії Подолання труднощів. Відзнаку школа отримала за досвід налагодження освітнього процесу під час пандемії, а також – під час повномасштабного вторгнення. Засновницею школи є громадська спілка «Освіторія».

У своїй заявці та інтерв’ю представники Новопечерської школи поділилися з організаторами премії World’s Best School Prizes деталями відновлення навчання вже через два тижні після початку повномасштабного вторгнення. Розповіли про організацію навчання онлайн для дітей з окупованих територій, запуск дистанційної школи, завдяки якій діти, що виїхали, отримали доступ до якісної української освіти онлайн, соціальну стипендіальну програму для допомоги родинам, що постраждали через військову агресію. Як і багато інших шкіл на території України, Новопечерська продовжила розвиватися та робити все можливе, щоб діти отримували якісну українську освіту.

«Це найпрестижніша нагорода для шкіл, і ми пишаємось бути першими в Україні, хто її отримав. Новопечерську школу відзначили у номінації “Подолання труднощів World’s Best School Prizes, і кожна українська школа знає, що за тим «подоланням» стоїть – адже навчання під час обстрілів чи блекаутів стали вже звичною реальністю. Вважаю, що це відзнака кожної нашої школи, кожного вчителя, всієї нашої країни, яка навчає своїх дітей і дивиться у майбутнє попри війну, біль і втрати», – відзначила засновниця Новопечерської школи та голова громадської організації «Освіторія» Зоя Литвин.

Премію World’s Best School Prizes було засновано після пандемії COVID-19 у 2022 році, щоб надати можливість школам, які змінюють підхід до навчання у своїх класах і далеко за їхніми межами, ділитися передовим досвідом і покращувати освіту.

Щороку організатори премії пропонують школам зі всього світу подати заявку в одній з п’яти категорій. Цього року такими категоріями стали: Співпраця з громадою, Екологічна діяльність, Інновації, Подолання труднощів і Підтримка здорового способу життя.

Засновник T4 Education та премії World’s Best School Prizes Вікас Пота, відмічає: «Якщо ми не розв’яжемо поточні виклики, з якими стикається глобальна освіта – від академічних втрат, які посилилися через COVID, до хронічного недофінансування та зростаючої кризи добробуту вчителів, найму й утримання – ми підведемо наступне покоління. Новаторські українські школи, такі як Новопечерська, що створюють сильну культуру та не бояться впроваджувати інновації навіть під час конфлікту, демонструють підхід до надання освіти, що змінює життя багатьох людей. Тепер школи по всьому світу можуть наслідувати їхній приклад, і настав час це зробити й урядам».

Наразі організатори премії визначили 10 найкращих шкіл в кожній категорії, а наступним етапом буде визначено п’ять фіналістів, по одному в кожній категорії. Також розпочато голосування за звання «улюбленця публіки» – Community Choice Award. Залишити свій голос можна на сайті премії.

Поділитися цією статтею