Один з найактивніших популяризаторів української мови серед однолітків — київський студент під псевдо Чорнобровий. На TikTok юного українця підписалися майже 100 тисяч людей. Його відео загалом набрали півтора мільйона вподобань. Хлопець розповідає про походження українських слів, читає вірші українських письменників, записує молодіжні тренди. Усе — лише рідною!

Справжнє ім’я одного з найпопулярніших серед школярів україномовного блогера — Данило Гайдамаха. 19-річний син кримських батьків навчається в Києві. Його приклад говорити українською активно переймає молодь.

Щоб порівнювати походження українських та російських слів, хлопець, зокрема, використовує книгу «Українська мова — мова вільних людей» Сергія Піддубного.

Чорнобровий майстерно декламує вірші українських письменників: Василя Симоненка, Павла Тичини, Василя Стуса та інших. Часом робить це в стилі соцмережі — під сучасну музику.

Також хлопець нагадує одноліткам у соцмережах про пам’ятні дати. Так, він вітав із Днем гідності та свободи: «Треба мати гідність бути українцем в Україні!», — зауважив студент.

У Данила є й Instagram, на який підписалися 13 тисяч людей. Тут він також розповідає про українську мову, прочитані книги, подорожі та своє життя.

@chornobroviy3

Якщо ми справді цінуємо людське життя - живімо цінностями, за які його віддали ці герої. 20 лютого - день пам‘яті героїв Революції Гідности 🕯#майдан

♬ Пливе кача Піккардійська Терція - chornobroviy3

Фото: Instagram-акаунт Чорнобрового

Поділитися цією статтею