Нещодавно в США ступінь магістра отримала 105-річна Вірджинія Гіслоп. До Стенфордського університету вона вступила ще у 1936 році. Там вона навчалася на педагога, отримала ступінь бакалавра, але не встигла завершити магістратуру.

Про це повідомляє The Guardian.

«Боже, я довго на це чекала», — сказала вона, проходячи через сцену в неділю, щоб отримати свій диплом. За неї вболівали рідні, онуки та випускники 2024 року. Раніше її зять зв’язався з університетом і з’ясував, що випускний тезис більше не потрібен для отримання ступеня. А отже, Вірджинія Хіслоп мала право закінчити навчання десятиліттями пізніше. 

Причиною такої тривалої перерви стала Друга світова війна. Її нареченого Джорджа мобілізували до армії, тому вона вирішила присвятити себе родині. Згодом жінка переїхала до Вашингтона, а після завершення війни вони з чоловіком оселилися в місті Якіма, де виховували двох дітей.

«Я не повернулася до викладання, але я відчуваю, що використала свій педагогічний сертифікат, працюючи в комітетах і правліннях і намагаючись покращити освітні можливості за кожної нагоди», — сказала Гіслоп в ексклюзивному інтерв’ю Yakima Herald-Republic ще в 2018 році.

Деніел Шварц, декан Стенфордської вищої школи освіти, пригадав, як хвилювався, що розплачеться, коли представляв жінку на сцені. «Не встиг я навіть дійти до сльозливої ​​частини, як натовп вибухнув оваціями, — сказав він. — Вірджинія здобула освіту в молодому віці, вона просто не отримала диплом. Це чудова можливість повернутися та відсвяткувати життя, яке сповнене повернення та освіти».

Поділитися цією статтею