Міністерство освіти і науки України оголосило нові категорії вчителів, які матимуть можливість пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році, а також визначило максимальну кількість учасників.

Про це повідомили в УЦОЯО.

Починаючи з 2019 року в Україні впроваджувалася процедура сертифікації для вчителів початкових класів, а в 2023 році — для викладачів математики та української мови і літератури на першому (адаптаційному) рівні базової освіти. Тепер сертифікації підлягатиме ще одна категорія вчителів.

Починаючи з 2024 року Міністерство освіти і науки розширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей для педагогів, які викладають інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі, а також освітньої галузі «Суспільствознавство». Це стосується різних предметів, таких як «Всесвітня історія», «Вступ до історії України», «Громадянська освіта», «Історія України», «Правознавство» та інші.

Реєстрація для участі в сертифікації триватиме з 15 по 30 січня 2024 року у два етапи: з 15 по 25 січня — у межах установленої кількості для кожного регіону; з 26 по 30 січня — у межах загальної визначеної кількості відповідно до наказу для кожної категорії.

У першому етапі тестування візьмуть участь 500 вчителів цієї категорії. Крім того, традиційно буде проведено сертифікацію для вчителів початкових класів (не більш ніж 1500 осіб) та викладачів математики та української мови і літератури на першому циклі базової освіти (не більш ніж 1000 осіб кожної категорії).

Деталі процедури реєстрації будуть опубліковані заздалегідь на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України.

Поділитися цією статтею