Вступники можуть скористатися таким калькулятором на офіційному сайті вступної кампанії.

Про це повідомили в МОН.

Також там поділилися екскурсією з його використання:

– Необхідно заповнити поля з балами вступних випробувань (НМТ/ЗНО) та відповідними коефіцієнтами для обраної спеціальності.

– Якщо вступ передбачає творчий конкурс, то додатково заповнюєте поле «Вступне випробування 5» з відповідним коефіцієнтом.

– Якщо абітурієнт вступає за напрямами аграрних наук, економіки та управління на основі НРК5 і складав або реєструвався на БЄФВВ, він має заповнити поле «Вступне випробування 6» із ваговим коефіцієнтом 1.

– Далі вступник зазначає суму додаткових балів (якщо має такі): від 0–10 — за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6). 10 — заповнюють призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт.

– У наступних полях можна змінити значення коефіцієнтів (якщо потрібно): регіональний коефіцієнт — якщо обраний ЗВО розташований у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській (1,07) або Дніпропетровській, Полтавській областях, а також Бучанському районі Київської області (1,04). Галузевий коефіцієнт — 1,02, якщо подаєте заяви з пріоритетностями 1 та 2 на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому).

-Після заповнення всіх полів треба натиснути «Розрахувати» — калькулятор видасть підсумковий конкурсний бал.

Калькулятор
Поділитися цією статтею