Міносвіти розробило методичні рекомендації з викладання  предметів на 2019/2020 навчальний рік. Звертають особливу увагу вчителів, що у змісті всіх навчальних програм впровадили компетентнісний підхід.

Рекомендації для практичної роботи шкільних педагогів розробили спільно з Національною академією педагогічних наук та Інститутом модернізації змісту освіти.

Підхід відповідає Концепції «Нова українська школа» та показує як впроваджувати наскрізні змістовні лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність».

Спільними для всіх компетентностей є такі вміння: читання з розумінням, уміння висловлювати власну думку усно і письмово, критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми, здатність співпрацювати з іншими людьми.

Завантажити Лист Міністерства освіти і науки України від 01.07.2019 «Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2019-2020 навчальному році можна за посиланням.

Завантажити методичні рекомендації щодо викладання у 2019-2020 році з усіх предметів одразу можна за цим посиланням.

Методичні рекомендації МОН на 2020-2021 навчальний рік за посиланням.

ВступМетодичні рекомендації щодо викладання в початковій школі у 2019/2020 навчальному році
Українська моваІнформатика 
Українська літератураЕкономіка
МатематикаБіологія та Екологія
Зарубіжна літератураГеографія
Іноземні мовиФізика та астрономія
ІсторіяХімія
ПравознавствоПриродничі науки
Громадянська освітаЗахист Вітчизни
Трудове навчанняФізкультура
Українська мова в класах (групах) з навчанням мовою відповідного корінного народу України, національних меншинМови корінних народів або національних меншин, інтегрованого курсу «Література» у 2019/2020 н.р.
Курси морально-духовного спрямуванняПредмети художньо-естетичного циклу
Поділитися цією статтею