Головний виконавчий директор освітньої онлайн-платформи edX, розробленої спільно Гарвардським університетом та МІТ, Анант Агарваль розповів виданню Forbes про своє бачення трьох основних тенденцій в освіті у 2019 році.

Отже, на думку Ананта, у 2019 році основний глобальний акцент у розвитку освіти буде на:

  • Так званих «гібридних навичках» — вже не достатньо вивчати лише одну галузь знань, до того ж, упродовж усього життя людина потребуватиме цілком різних навиків. Навчання ставатиме більш персоналізованим та будуватиметься за модульним принципом.
  • Багатоканальності освіти — поряд із навчанням, що вимагає фізичної присутності викладача, зростатиме роль онлайн-освіти. Крім того, онлайн-освіта повинна бути настільки пристосованою до реального світу, щоб людина могла відразу ж застосувати здобуті нею навички у власній діяльності.
  • «М’яких» навичках (soft skills) — комунікативні навички, вміння працювати в команді, критичне мислення та здатність швидко приймати рішення залишатимуться основними навичками, яких роботодавці очікуватимуть від своїх працівників і яких система освіти повинна навчати учнів.
Поділитися цією статтею