У проєкті «Завжди українці» взяли участь підлітки з прикордонних та прифронтових громад, вони стали героями картин у стилі Малевича, Айвазовського, Куїнджі, Башкирцевої та Рєпіна, згенерованих ШІ. Участь взяли 30 дітей з Харківщини, Запоріжжя, Миколаївщини, Дніпропетровщини та Херсонщини.

Під час Dive in ESTEAM camp від освітньої фундації GoGlobal учнів познайомили з українськими IT-компаніями та стартапами. 

А фахівці онлайн IT-академії GoITeens провели три воркшопи, на яких підлітки створили інтерактивну гру у метавсесвіті Roblox про життя та творчість цих митців. Перейти на гру можна за посиланням.

Проєкт «Завжди українці» презентували на фестивалі для дітей та підлітків «Різні разом» у Мистецькому арсеналі, де відвідувачі дізнавались більше про «деколонізованих» художників через фотокартини та гру.

«Дуже приємно побачити себе, ніби в іншому столітті, наче художник намалював тебе. Мені подобається розглядати ці картини, вивчати стилі художників. А щодо гри можу сказати, що я вперше працювала в Roblox і це цікавий досвід. Важливо ще те, що завдяки таким інтерактивам ми всі більше дізнались про українських художників», — поділилась учасниця кемпу Катерина з Запоріжжя.

Dive in ESTEAM camp для підлітків про підприємництво, науку, технології, інженерію, арт та математику проводиться вже вдруге. Мета — допомогти молоді отримати практичні навички, спрямовані на розвиток інноваційного мислення, творчості, аналітичних здібностей, які будуть корисними для кар’єри та життя. 

Поділитися цією статтею