Student Tech Challenge 2024 — «Хуавей Україна» оголошує про початок реєстрації в командному змаганні для студентів технічних спеціальностей. Учасники мають унікальну можливість взяти участь у розробці інноваційних підходів до вирішення нагальних проблем, поспілкуватися з експертами та менторами, отримати призи та долучитися до наставницької програми компанії «Хуавей Україна». Реєстрація до 20 жовтня 2024 року.

До участі запрошують студентів за освітніми програмами напрямів телекомунікацій, електроніки, комп’ютерних мереж, радіотехніки та інших спеціальностей:

  • студенти бакалаври (починаючи з третього року навчання);
  • студенти магістратури (з першого року навчання).
Реєстрація

Навчання «рівний-рівному» для працівників освіти, соціальних та медичних працівників. Діліться досвідом з колегами-професіоналами, щоб надавати ефективнішу підтримку дітям, які постраждали від гуманітарної кризи в Україні. Кінцевий термін подання заявок продовжено до 30 жовтня 2024 року.

Організатори: Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (@ifrc) та Женевська освітня фундація (@DigitalScholarX) за фінансової підтримки програми #EU4Health @EuropeanCommission.

Три головні причини подати заявку:

  • Навчайтеся через обмін досвідом.
  • Отримайте нові ідеї для підтримки дітей.
  • Отримайте сертифікат, щоб підтвердити свій досвід.
Подати заявку

Міжнародний онлайн-конкурс бізнес-ідей World Series of Innovation. Взявши в ньому участь, молодь зможе долучитися до розв’язання глобальних проблем людства і сприяти досягненню цілей сталого розвитку ООН, генеруючи та втілюючи в життя власні підприємницькі ініціативи. Три найкращі ідеї в кожній із 8 категорій конкурсу будуть відзначені грошовими призами:

  • 1 500 доларів США за перше місце;
  • 600 — за друге;
  • 300 — за третє.

Долучитися може молодь віком від 13 до 24 років. Потрібно зареєструватися до 25 жовтня на серію підготовчих тренінгів до WSI, обрати один із восьми викликів WSI, рішення для якого учасники будуть пропрацьовувати з експертами Ukrainian Future під час дводенного тренінгу Innovation Days, заповнити заявку, надіслати свій проєкт на глобальний конкурс й очікувати на результати.

Зареєструватися

AI & Data Science — безкоштовний курс для учнів 10-11-х класів. Не проґав можливість зробити перший крок у технологічне майбутнє. Розібратися з основами штучного інтелекту і машинного навчання, навчитися аналізувати дані та їх візуалізовувати, створити АІ-проєкт з використанням сучасних інструментів. Перша зустріч 19 жовтня (10:00-11:30). Формат занять змішаний, по суботах — як онлайн, так і офлайн.

Реєстрація

Вчителів математики та інформатики запрошують на вебінар Teachers2IT: корисні особливості Canva. Teachers2IT — це проєкт, який Kharkiv IT Cluster реалізує спільно з Департаментом цифрової трансформації Харківської міської ради. Вебінар відбудеться 25 жовтня о 17:00 в ZOOM. Під час вебінару учасники:

  • дізнаються, які інструменти пропонує Canva;
  • навчаться використовувати їх для створення макетів зображень, відео та презентацій;
  • розроблять шаблони, що стануть у пригоді для підготовки навчальних матеріалів.
Зареєструватися

Конференції з історії «СпІльноСТОРІЯ». Цьогоріч її тема звучить так: «Виміри війни: люди, території, ідентичності». Тут учні зможуть порозмірковувати на різноманітні теми: від взаємозвʼязку війни і технологій до історично-культурної спадщини в умовах збройних конфліктів. На вибір у них буде 11 тематичних напрямів, у межах одного з яких необхідно підготувати доповідь на 5–7 хвилин та презентацію на 10–12 слайдів. Повний перелік напрямів можна знайти ось тут.

Конференція відбудеться онлайн, 31 жовтня, для учнів 9–11-х класів. Слід зареєструватися і надіслати  
підготовлену доповідь до 25 жовтня.

Зареєструватися

Майстер-клас «Петриківські мальовки» від ФРІ! Для всіх охочих помалювати, познайомитися з історією цього стилю та створити своїми руками частину українського мистецтва. 19 жовтня з 12:00 до 14:00 у м. Львів, МолоДвіжЦентр (вулиця Скорика, 31). Дивовижні квіти, загадкові тварини, пейзажі та статус спадщини ЮНЕСКО — що пов’язує всі ці речі? Петриківський розпис! Одна з перлин української культури, що відома на весь світ.

Мистецький курс поезії з елементами арттерапії. Для підлітків 13-16 років. Щоб зрозуміти, як потік думок та слів перетворюється на поезію, як ми отримуємо бажання писати вірші та як на це впливає війна, опанувати творчу форму самовираження та проживання складних подій, отримати дружній та вільний простір для обговорення своїх ідей. Дедлайн для реєстрації — 20 жовтня. Це буде онлайн (Zoom) + дводенний інтенсив в Києві та триденний творчий інтенсив у горах.

Зареєструватися

Підлітків і молодь від 12 до 25 років запрошують доєднатися до міжнародної благодійної освітньої програми «Лідери майбутнього». З огляду на складні часи, які переживають українські підлітки через війну, автори ініціативи — організація Living Cities Earth — визначили Україну як першу країну для запуску програми «Лідери майбутнього». 

Навчання в межах програми стартує в листопаді й триватиме до кінця грудня 2024 року. На учасників чекають:

  • майстер-класи та лекції від провідних міжнародних експертів;
  • зустрічі з топспікерами;
  • сесії запитань-відповідей;
  • челенджі та інші активності;
  • заняття, які допоможуть здобути практичні навички для реального щасливого життя;
  • побудова власної унікальної дорожньої карти;
  • підтримка від наставників міжнародного рівня на кожному з етапів навчання;
  • спільнота однодумців.

Учасники проєкту також отримають безплатний довічний доступ до всіх матеріалів та живих сесій з експертами. Після закінчення навчання підлітки та молодь можуть скласти фінальний тест і отримати сертифікат про участь у програмі та рекомендаційний лист.

Реєстрація
Поділитися цією статтею