Ділимося освітніми можливостями цього тижня.

В Україні створили новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків. Соціальний ролик «Я поруч. Я тут!» — це 5 історій звичайних українських підлітків, які зіштовхуються з різними видами насильства в житті. Героями ролику стали підлітки 12–17 років із Харкова та Києва, які вправляються в акторстві. За словами учасників ролика, вони й самі неодноразово потрапляли в подібні ситуації або ж були їх свідками. Відео створив благодійний фонд «Клуб Добродіїв» у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією Plan International, щоб привернути увагу до «не ок» ситуацій, які трапляються з підлітками в житті, показати важливість емоційної підтримки у складні моменти, а також закликати не боятися звертатися за підтримкою до важливих людей поруч.

Переглянути

В Україні запустили академію бізнесу для дівчат. «Girls Business Academy 1.0 / Академія бізнесу для дівчат 1.0» — це шанс для дівчат розвинути свою фінансову грамотність, стати економічно стійкиішми та незалежнішими й отримати експертні знання щодо того, як працює сфера підприємництва, зокрема соціального підприємництва. Навіть більше, окрім теоретичних знань випускниці проєкту зможуть сформувати бізнес-модель, бізнес-план та фінансовий план власного підприємства з елементами соціальної мети. Проєкт створений для дівчат 17–23 років з усіх куточків України, які не вивчають/не вивчали фінанси, підприємництво та суміжні дисципліни в рамках формальної освіти, проте яким цікава ця сфера і які мають бажання розвиватись у ній. Дедлайн подання заявок — 10 липня.

Долучитися

Літній сезон Science Kids: українські вчені продовжать розповідати дітям про захопливу науку на безоплатних вебінарах. Дев’ятого липня розпочинається сьомий сезон безоплатного науково-популярного лекторію Science Kids від INSCIENCE. На вебінари запрошують дітей 7–13 років, що цікавляться наукою. Цього сезону улюблені вчені розкажуть, які рослини та морські мешканці жили в епоху динозаврів, що відбувається з мозком, коли ми слухаємо музику, та навіть чому листя зелене. На вебінари всі охочі можуть долучитися щовівторка та щоп’ятниці о 14:00. На подіях діти слухають розповіді вчених, грають у Кахут і можуть запитати лекторів і лекторок про все на світі. Щоби потрапити на лекції, потрібно заздалегідь зареєструватися у чат-боті за цим лінком.

Долучитися

Студія навкололітературних ігор «ПереФарбований Лис» їде у другий тур містами України. Студія навкололітературних ігор «ПереФарбований Лис» — це проєкт, спрямований на заохочення читання та переосмислення української класичної літератури через інтерактивні ігри. Влітку 2024 року студія розпочне другий тур навкололітературних ігор. Авторки відвідають 7 міст України і запропонують старі й нові ігрові механіки та підтримають спільноту амбасадорів, які проводитимуть ігри на місцевому рівні, створюючи новий культурний досвід і сприяючи творенню спільнот. Проєкт реалізується за підтримки Українського інституту книги.

Дізнатися більше

Стартує проєкт для лідерок, які хочуть більшого для себе та України. 6 місяців навчання лідерства, оркестрування змінами, масштабування та інших 10+ нових компетенцій (стратегування, кризовий, іноваційний, репутаційний та ризик-менеджмент, гуманітарне реагування тощо) відбуватимуться через два формати: колективний (воркшопи) та індивідуальний (10 індивідуальних сесій у чотирьох форматах для кожної учасниці. 30 педагогинь та лідерок, 12 консультанток та 65 менторок з України, Великої Британії та США на 6 місяців стануть командою підтримки для 100 українок, які вмотивовані зростати та інвестувати свій талант і працю в посилення своїх інституцій, громад, країни. Докладно дізнатися про склад та конфігурацію проєкту «Прогресія» та відбору до нього можна на сайті проєкту. Подати заявку на відбір для участі можна до 1 серпня 2024 року.

Долучитися

В Україні запустили освітній проєкт зі стипендіями на профільне навчання. ReSkill UA — це можливість безоплатно опанувати одну із сучасних професій або поглибити експертизу в актуальній сфері сьогодення та працевлаштуватися за цією спеціальністю після успішного завершення курсів та отримання сертифіката. Щоб стати учасником ReSkill UA, потрібно обрати один з 11 напрямів навчання та заповнити реєстраційну форму. Взяти участь може кожен, хто хоче опанувати сучасну професію — початківці, світчери, майбутні підприємці. Для участі потрібен лише зручний для навчання гаджет та стабільний доступ до інтернету.

Долучитися
Поділитися цією статтею