Англійську обов’язково викладатимуть у старших групах дитсадків, середній школі, закладах професійно-технічної та вищої освіти.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою, унормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо», — зазначає він.

Закон вже отримав порцію критики, зокрема у сфері фінансування кінотеатрів, що показують фільми іноземною мовою.

«Законопроєкт, внесений Зеленським, мучили цілий рік, бо намагалися в нього запхати норми, які знищують українське кінодублювання і кінопрокат. Але масове обурення українців допомогло вилучити з законопроєкту цю найбільш небезпечну норму, і це найважливіше. На жаль, більшості вдалося протягнути поправку 336, яка зобов’язує уряд платити бюджетні гроші кінотеатрам, які демонструватимуть іноземні фільми англійською замість української», — прокоментував закон Володимир В’ятрович, колишній голова Українського інституту національної пам’яті.


Поділитися цією статтею